Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Keukenmessen & snijden Alle soorten keukenmessen

Keukenmessen: een volledig assortiment bij Knivesandtools

Naast essentiële keukenmessen, zoals koksmessen, schilmessen, broodmessen en santoku's, hebben we ook alle andere, meer specialistische keukenmessen. Of je nu oesters wilt openen, vis wilt fileren, botten wilt doorhakken of de tafel gaat dekken met prachtige steakmessen: we hebben het perfecte mes.

Veelzijdige/ allround messen

Sommige keukenmessen zijn geschikt voor meerdere doeleinden. Voorbeelden hiervan zijn koksmessen en santokumessen. Dit zijn allroundmessen die voor de meeste snijtaken geschikt zijn. Broodmessen zijn, logisch, geschikt voor het snijden van harde en zachte broodsoorten. Maar wist je dat je een broodmes ook goed kunt gebruiken voor het snijden van harde groente en fruit? Naast een koksmes of santoku en een broodmes hoort een goed vleesmes en een vlijmscherp schilmes in elke keuken thuis.

Specialistische keukenmessen

Yanagiba, nakiri, bunka, Chai Dao en Gyutoh. Namen waar je wellicht nog niet zo vaak van hebt gehoord. Dit zijn allemaal keukenmessen met een specifieke taak. De één is geschikt voor het snijden van groente waar je de ander enkel gebruikt voor het snijden van sashimi. Maar ook een oestermes, uitbeenmes en hakmes hebben één specifieke taak. Bedenk dus goed met welk mes jij het beste resultaat bereikt.

Er zijn keukenmessen te verkrijgen van ons eigen kwaliteitsmerk Eden, van de bekende Duitse merken als Wüsthof, Robert Herder en Zwilling J.A. Henckels, Japanse keukenmessen van bijvoorbeeld Kai, Global, Tojiro en Sakai Takayuki, originele Franse Laguiole-messen van Forge de Laguiole, Fontenille Pataud en Laguiole en Aubrac en vele andere merken.

Informatie

Keuzehulp: wat wil je snijden? Voor elk ingrediënt een geschikt mes

Met tientallen verschillende soorten keukenmessen kan het soms wat verwarrend zijn welk mes je voor welke taak nodig hebt. Wij hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste soorten keukenmessen per toepassing. Wil je vlees, vis of groenten snijden: per taak een geschikt keukenmes.