Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

De snijplank: de perfecte ondergrond voor je mes

Een snijplank laat je mooie keukenmessen nog beter presteren. Een goede snijplanken is het verlengstuk van je mes. De juiste snijplank zorgt ervoor dat je mes scherp blijft zodat je optimaal kunt snijden. Gelukkig is er een grote variëteit in snijplanken te krijgen, waarbij het formaat, het materiaal en de functionaliteit van de snijplank kan verschillen. Een erg belangrijk onderdeel is ook de hygiëne.

De juiste snijplank kopen

Hout

Wil je een snijplank kopen die goed bij je past, hou dan rekening met de volgende zaken. Indien je werkblad in je keuken eigenlijk te laag is om prettig te werken, dan kan een houten snijplank je werkhoogte verbeteren. Houten snijplanken zijn dikker en in meerdere hoogtes te verkrijgen. Een houten snijplank kan meestal niet in de vaatwasser en vergt wel wat onderhoud. Wij vertellen je stap voor stap hoe je het langst plezier hebt van je houten snijplank. Lees er alles over in ons infotopic: ‘hoe onderhoud je een houten snijplank?

Ook is het goed om te bedenken of je snijplank altijd op het aanrecht staat of dat hij makkelijk opgeborgen moet kunnen worden. Een designsnijplank kan een echte blikvanger zijn. Qua formaat snijplank kan je je keuze baseren op het formaat mes dat je vaak gebruikt. Snijplanken van hout en kunststof zijn uitermate geschikt en maken je messen niet bot. Gebruik nooit glazen of marmeren snijplanken als je gesteld bent op de scherpte van je messen.

Snijplanken en hygiëne

Bij professionele horeca wordt er vaak gebruik gemaakt van gekleurde snijplanken, waarbij iedere kleur voor een aparte soort voedsel wordt gebruikt. Meestal heeft je keuken al genoeg aan één snijplank. Het is nog hygiënischer om deze na het snijden van rauw vlees of rauwe vis direct af te spoelen en schoon te maken met heet water. Zo voorkom je kruisbesmetting. Verschillende gekleurde planken in een houder nemen vooral ruimte in beslag en zijn thuis niet erg praktisch in gebruik.