Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

De snijplank: de perfecte ondergrond voor je mes

Een snijplank laat je mooie keukenmessen nog beter presteren. In feite zijn snijplanken het verlengstuk van je mes. Daarbij kan een snijplank een extra hulp in de keuken zijn. 

Gelukkig is er een grote variëteit in snijplanken te krijgen, waarbij het formaat, het materiaal en de functionaliteit van de snijplank kan verschillen. De juiste snijplank zorgt ervoor dat je mes scherp blijft en dat je voedsel optimaal gesneden kan worden. Een erg belangrijk onderdeel is ook de hygiëne bij het bereiden van voedsel.

De juiste snijplank kopen

Wil je een snijplank kopen die goed bij je past, hou dan rekening met de volgende zaken. Indien je werkblad in je keuken eigenlijk te laag is om prettig te werken, dan kan een houten snijplank je werkhoogte verbeteren. Houten snijplanken zijn dikker en in meerdere hoogtes te verkrijgen. Ook is het goed om te bedenken of je snijplank altijd op het aanrecht staat of dat hij makkelijk opgeborgen moet kunnen worden. Een designsnijplank kan een echte blikvanger zijn. Qua formaat snijplank kan je je keuze baseren op het formaat mes dat je vaak gebruikt. Snijplanken van hout en kunststof zijn uitermate geschikt en maken je messen niet bot. Gebruik nooit glazen of marmeren snijplanken als je gesteld bent op de scherpte van je messen.

Snijplanken en hygiëne

Bij professionele horeca wordt er vaak gebruik gemaakt van gekleurde snijplanken, waarbij iedere kleur voor een aparte soort voedsel wordt gebruikt. Meestal heeft je keuken al genoeg aan één snijplank. Het is nog hygiënischer om deze na het snijden van rauw vlees of rauwe vis direct af te spoelen en schoon te maken met heet water. Zo voorkom je kruisbesmetting. Verschillende gekleurde planken in een houder nemen vooral ruimte in beslag en zijn thuis niet erg praktisch in gebruik.