Voor 18.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers
Home Privacy statement

Privacyverklaring Kato Group BV (hierna Knivesandtools)

Je kent ons (of wilt ons beter leren kennen): wij testen en verkopen producten waar we zelf blij van worden en verlenen service alsof we zelf klant zijn. Voor jouw privacy geldt hetzelfde. Jij vertrouwt ons jouw gegevens toe en wij beloven dat we daar zorgvuldig mee omgaan. Alsof het om onze eigen privacy gaat. Hoe we dat doen? Dat leggen we graag uit. Heb je na het lezen van deze verklaring nog vragen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wij bewaren jouw gegevens in een veilige omgeving, beveiligd met de modernste technieken. Onze medewerkers zijn op de hoogte van de inhoud van de privacywetgeving en wij doen er alles aan om de regels na te leven. Niet alleen vandaag, maar ook morgen en volgend jaar. Bij alle gave ideeën die we gaan realiseren nemen we klant-privacy als vanzelfsprekend mee

We gaan soms een stapje verder, maar dat ben je van ons gewend. Wanneer we in zee gaan met andere partijen – je leest hieronder waarom en wanneer we dat doen – dan eisen we dat die ander net zo zorgvuldig met jouw gegevens omgaat als wij en ze alleen gebruikt voor het doel waarvoor hij ze heeft gekregen. Mocht je ondanks alles toch het gevoel hebben dat er ruimte voor verbetering is, laat het ons dan weten via onze klantenservice.

Deze verklaring is voor het laatst gewijzigd op 24-5-2018. De informatie in deze verklaring is van toepassing op alle websites van de Kato Group BV.

Welke gegevens verzamelen wij?

Wanneer je bij ons bestelt, hebben wij gegevens van je nodig om bijvoorbeeld de betaling correct en veilig af te ronden en je pakket op het juiste adres af te leveren. Of om je te kunnen bereiken als er onverhoopt iets mis loopt met je order. We verzamelen ook cookies, daarover later meer.

Dit zijn de persoonsgegevens die wij verzamelen:

  • NAW-gegevens
  • Telefoonnummer
  • Factuuradres
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Betalingsmethode
  • Orderhistorie

Klant-account

Heb je een account bij ons? Dan kun je je orderhistorie bekijken, je wishlist beheren en je in- of uitschrijven voor onze nieuwsbrief. Mocht je verder iets willen wijzigen, dan kan dat vooralsnog alleen door contact op te nemen met onze klantenservice.

Met welke doeleinden verzamelen we die gegevens?

Het klinkt logisch: om een bestelling af te kunnen leveren hebben wij jouw adres nodig, of dat van de ontvanger. Maar we willen het toch graag even toelichten.

Afhandelen bestelling

  • Om de bestelling juist te kunnen afhandelen, maken wij gebruik van jouw NAW-gegevens. We bewaren je gegevens voor het geval je producten wilt retourneren of voor garantiedoeleinden.
  • Indien dit nodig is voor een goede afhandeling van jouw bestelling, kunnen wij jouw persoonsgegevens ook aan derden verstrekken, zoals onze vervoerders.

Afhandelen betaalverkeer

  • Om de betaling van de bestelling juist te kunnen afhandelen kies jij een betaalmethode. De overige betaalgegevens deel je met deze verwerker en je bank, niet met ons.

Communicatie

  • Om de communicatie omtrent je bestelling en/of andere vragen eenvoudig te laten verlopen, maken wij gebruik van je contactgegevens. Deze gegevens en de inhoud van de communicatie tussen jou en ons slaan we op in een beveiligde omgeving.
  • Wij bieden via onze webwinkel de mogelijkheid om vragen te stellen langs verschillende kanalen (zoals chat, e-mail, telefoon en social media). Je kiest zelf welke gegevens je daarbij verstrekt.

Uitvoering wettelijke plicht

  • Om te voldoen aan onze wettelijke plicht bewaren wij jouw bestelhistorie inclusief betaalgegevens binnen de gestelde wettelijke termijn. Van de Belastingdienst moeten we onze administratie met jouw factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaren.

Fraudepreventie

  • Ten behoeve van fraudepreventie maken wij, indien er sprake is van een gerechtvaardigd belang, gebruik van je IP-adres, adresgegevens en betaalgegevens. In het geval van een officieel verzoek van een autoriteit op het gebied van orde- en rechtshandhaving delen we gegevens.

Bewaartermijnen

De persoonsgegevens worden in ieder geval bewaard zolang deze nodig zijn om jouw bestelling(en) af te handelen, inclusief garantie, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de genoemde fiscale bewaarplicht).

Verstrekking aan derden

Wij geven jouw gegevens door aan onze partners die zijn betrokken bij de uitvoering van onze bedrijfsvoering. Zij mogen onder geen beding gegevens voor andere doeleinden gebruiken dan door ons gesteld. De veilige verwerking van jouw gegevens wordt gewaarborgd door een bewerkersovereenkomst tussen Knivesandtools en de partner. Hier maken we ons hard voor. Zijn wij niet tevreden, dan stoppen wij de samenwerking.

In onze webwinkel zijn social media buttons opgenomen. Deze buttons verstrekken enkel een link en geven geen persoonsgegevens door aan derden. Met de mogelijkheid om in te loggen via een social media-account, wordt vanuit de social mediapartij het e-mailadres doorgegeven dat bij het gebruikersaccount hoort.

Beveiliging

Wij nemen technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Onze internetverbinding is beveiligd met een SSL. De toegang tot onze database is beperkt via beveiligde accounts. Onze medewerkers zijn op de hoogte van de nieuwe privacyregels en leven deze na.

Nieuwsbrief

Wij sturen wekelijks een nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over onze producten en de mooie avonturen die je ermee kunt beleven. Tijdens het bestelproces, of via je account, kun je je daarvoor aanmelden. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden. Soms sturen wij nieuwsbrieven naar een kleinere groep inschrijvers met onderwerpen waarvan wij denken dat niet iedereen ze even interessant vindt.

Wat doen we NIET met jouw gegevens?

Wij doen NIET aan gepersonaliseerde aanbiedingen: de prijs is voor iedereen hetzelfde. Wel zo eerlijk.

Wij verkopen jouw gegevens NIET aan derden. Wij verkopen messen. En pannen, zaklampen, powerbanks en …

Wij publiceren jouw gegevens NIET. In het geval van een datalek is het alle hens aan dek om het gat te dichten en stellen wij indien nodig de autoriteit persoonsgegevens én jou zo snel mogelijk hiervan op de hoogte.

Cookies

Met een cookie erbij wordt je bezoek aan onze website nog leuker! Cookies zorgen ervoor dat je niet steeds dezelfde informatie hoeft in te voeren wanneer je onze website opnieuw bezoekt. Zo wordt bijvoorbeeld de inhoud van je winkelwagentje voor je bewaard.

Als je de cookiemelding niet sluit maar doorklikt, vatten wij dit op als toestemming voor het gebruik van cookies. Met derden die cookies plaatsen, hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies en applicaties. Toch hebben wij geen volledige controle over wat de aanbieders van deze applicaties zelf met de cookies doen wanneer zij deze uitlezen. Voor meer informatie over deze applicaties en hoe zij met cookies omgaan, verwijzen wij je naar de privacyverklaring van deze partijen.

Ga hier naar onze cookiepagina voor meer informatie. Via je browserinstellingen kun je cookies altijd verwijderen.

Inzage en wijzigen van je gegevens

Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) jouw persoonsgegevens kun je te allen tijde contact met ons opnemen via onderstaande gegevens. Om misbruik te voorkomen, kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. We willen voorkomen dat een ander controle heeft over jouw gegevens. Het beste kun je je verzoek indienen per e-mail.

Ben je het ergens niet mee eens?

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van je persoonsgegevens. Ook zijn wij razend benieuwd naar jouw tips. Echt niet tevreden? Op grond van de privacywetgeving heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Verantwoordelijke instantie

Kato Group BV is de eigenaar van de websites:

  • knivesandtools.nl
  • knivesandtools.be
  • knivesandtools.de
  • knivesandtools.at
  • knivesandtools.fr
  • knivesandtools.co.uk
  • knivesandtools.com
  • knivesandtools.eu
  • Grailerknives.com
  • Skerper.com
  • Fenix-nederland.nl

Wil je een echt mens spreken, bel dan op werkdagen onze klantenservice op 085 888 28 80.

Liever e-mailen? Stuur dan een bericht naar info@katogroup.eu.

Bezoekadres:
Knivesandtools | Laan van Westenenk 8 | 7336 AZ | Apeldoorn
Bezoektijden op werkdagen tussen 10.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur.

Postadres:
Kato Group BV | Postbus 2469 | 7302 ER Apeldoorn