Voor 18.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Outdoor & gear Bushcraft & Survival
Uitgelicht

Paracord: onmisbaar bij je outdoor avontuur

Made in USA

Bushcraft- en survivalspullen: onmisbaar in noodsituaties

Wat je meeneemt op avontuur is voor iedereen persoonlijk. Ga je helemaal back-to-the-basic of wil je wel wat spullen meenemen om de reis wat comfortabeler te maken? Moet de bepakking lichtgewicht zijn of zijn gewicht en formaat niet van belang? Welk type je ook bent, wij hebben alles voor de perfecte uitrusting.

Wanneer je op avontuur gaat is het altijd belangrijk om je goed voor te bereiden. Niet alleen maken de juiste tools jouw reis comfortabeler, je denkt ook aan je eigen veiligheid. Neem bijvoorbeeld altijd een survivalkit mee met essentiële zaken als een firesteel, waterfilter, kompas, paracord en nog veel meer spullen die je nodig hebt tijdens een noodsituatie.

Bushcraft en survival hebben veel met elkaar gemeen. Het is dan ook logisch dat deze twee termen die vaak door elkaar gebruikt worden. Echter is er in onze ogen toch echt een verschil. Tijdens het bushcraften ga je de natuur in met het vertrouwen dat de natuur je geeft wat je nodig hebt. Het is een vorm van leven waarbij je zelf kan kiezen wat je in je rugzak meeneemt. Survival betekent niets anders dan overleven. Tijdens het survivallen probeer je zo lang mogelijk in leven te blijven met zo min mogelijk middelen. Op sommige situaties kan je je niet voorbereiden maar je kan wel zorgen dat je door de juiste educatie, kennis en spullen niet in een noodsituatie terecht hoeft te komen.

Survival

Survival is het Engelse woord voor overleving. En dat is precies wat survivallen is. Je bent in een situatie terecht gekomen waar je liever niet in had willen zitten. Je raakt bijvoorbeeld verdwaald tijdens een wandeltocht in de bergen. Tijdens een survivaltocht probeer je te overleven door enkel gebruik te maken van basic materialen en wat de natuur te bieden heeft. Tegenwoordig worden er ook survivaltochten georganiseerd en kan je gelukkig ook vrijwillig survivallen. Op welke manier je ook gaat survivallen, zorg dat je altijd een survivalkit bij je hebt. 

Bushcraft

Bushcraft is kennis hebben van de natuur en deze zo optimaal en verantwoord mogelijk te gebruiken voor levensonderhoud. Tegenwoordig is dat natuurlijk niet meer aan de orde van de dag maar ooit was het wel de kern van ons bestaan. Tegenwoordig is bushcraft een vorm van leven in, van en met de natuur én enorm in opkomst. Bushcraft bestaat uit een breed scala aan vaardigheden die je kunt leren. Met deze vaardigheden kan je op een respectvolle manier tot rust komen in de natuur. Meer weten? Lees er alles over in ons infotopic "Bushcraft: veel meer dan alleen survival".