Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

ESEE Knives

TOT 30% KORTING

ESEE Knives: survivalmessen gevormd door de praktijk

ESEE Knives Logo

ESEE Knives maakt survivalmessen waarop je kunt vertrouwen. Geen geschiedenis tot aan de middeleeuwen; maar de vraag naar een goed mes, dus werd er een goed mes gemaakt. En nog een. En nog een. Binnen een paar jaar verwierf ESEE een reputatie waar je U tegen zegt. No-nonsense survivalmessen en bushcraftmessen. Getest en gebruikt over de hele wereld en alom geprezen.

ESEE messen: ontstaan in de Amazonejungle

Bij ESEE zeggen ze graag dat hun messen zijn geboren in de Amazonejungle. Al sinds de jaren ’90 geven de mannen en vrouwen van Randall’s Adventure & Training les in overlevingstechnieken in Midden- en Zuid-Amerika. Keer op keer kwamen ze erachter dat de messen die ze kochten hun intensieve gebruik niet konden volhouden. Daarop besloten ze dan maar zelf te gaan ontwerpen. Al snel werden de voorlopers van de huidige ESEE-messen geboren en niet lang daarna zag ESEE Knives het licht.

Sterke punten van een sterk messenmerk

Heat treating en vakmanschap

ESEE Knives kiest niet automatisch voor de ogenschijnlijk beste specificaties. Dus geen extreem hoge waarden voor de hardheid (HRC). Dit komt omdat extreem harde staalsoorten makkelijker breken en moeilijker te onderhouden zijn. Ook de veelvoorkomende keuze voor 1095-koolstofstaal heeft met de praktijk te maken. Hoewel de verhoogde gevoeligheid voor corrosie door velen als nadeel gezien wordt, zijn de voordelen voor ESEE Knives groter. Het is makkelijk te slijpen en te onderhouden en de sterkte is fenomenaal. Belangrijker dan een klein roestvlekje dat door goed onderhoud ook prima te voorkomen is. Ook door de toepassing van coating worden veel modellen goed tegen roest beschermd. En wat je in specificaties niet terug ziet is vakmanschap. De hittebehandeling van staal is uitermate belangrijk voor de uiteindelijke eigenschappen. ESEE Knives heeft dit proces als geen ander in de vingers. Hierdoor is breuk van het staal een bijna niet voorkomend verschijnsel. Natuurlijk is ieder mes kapot te krijgen, maar in de dagelijkse en harde praktijk laat een ESEE-mes je niet in de steek.

ESEE’s beroemde levenslange garantie

ESEE Knives vindt dat een mes betrouwbaar moet zijn voor iedereen. Dus er wordt niet ingewikkeld gedaan over bonnetjes als er een probleem is. Heb je een probleem als gebruiker, dan lost ESEE Knives het op. Ook als je de tiende eigenaar bent. Alleen leveranciers die heel zeker zijn van hun producten durven deze garantie te bieden. Bij Knivesandtools alleen de originele messen van ESEE Knives.

De naam en kwaliteit van ESEE Knives is zo hoog dat er regelmatig kopieën opduiken die natuurlijk niet de kwaliteit van de originelen hebben. Natuurlijk zijn de messen van ESEE Knives die bij Knivesandtools verkocht worden alleen maar de echte en originele messen.

ESEE Buyers Guide

Welk ESEE-mes past bij mij?