Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

ESEE Buyers Guide: welk ESEE-mes past bij mij?

ESEE Knives maakt enorm veel verschillende survivalmessen. Van klein tot groot, geschikt voor keukentaken of voor grof hakwerk. Soms verschillen de messen alleen qua lengte, soms ook qua dikte en slijping. Net die nuances kunnen voor jou het verschil maken. Daarom hebben wij de meest voorkomende ESEE-modellen op een rij gezet, met daarbij omschrijvingen die je helpen bij je keuze.

ESEE Junglas

De ESEE Junglas is de grote machete die is ontworpen in de Amazonejungle. Eigenlijk doet de term ‘machete’ dit mes geen eer aan. Door zijn dikke lemmet en solide bouw is de ESEE Junglas meer een uit de kluiten gewassen survivalmes. Inderdaad geschikt voor het vrijmaken van een pas door dichte begroeiing, of het snoeien van braamstruiken. Maar ook voor algemene kamptaken.


ESEE 6

De ESEE 6 komt van pas wanneer er groter en grover werk te doen is. Met een lemmetlengte van ruim 16 cm heb je meer dan genoeg om mee te werken. Of je nu bezig gaat met survivaltaken of met bushcraft: de ESEE 6 kan het allemaal. Dit mes is ontworpen en gemaakt om gebruikt te worden. Vanuit de praktijk van de Amazonejungle naar jouw handen.


ESEE 5

De vreemde eend in de bijt in het rijtje 6, 5, 4, 3. De ESEE Model 5 heeft namelijk een flink dikker lemmet. Zoveel dikker zelfs dat de ESEE 5 twee keer zwaarder is dan de ESEE 6, terwijl hij een paar centimeter korter is. Het mid-size survivalmes dat vrijwel niet kapot te krijgen is. Nog meer solide dan de ‘normale’ ESEE-messen.


ESEE 4

De ESEE 4 is echt een allemansvriend. Een mooie middelmaat die groot genoeg is er vrijwel alles mee te doen in een survival- of bushcraftsituatie, en tegelijkertijd compact genoeg om geen blok aan je been te zijn. Wat ons betreft is dit het meest allround ESEE-mes uit het huidige assortiment.


ESEE 3

De ESEE 3 is de kleinere broer van de ESEE 4. Nog steeds voor veel taken groot genoeg hoor, maar wel iets korter en lichter. Wanneer je van plan bent je ESEE op de schouderband van je rugzak of vest te dragen is de ESEE 3 de betere keuze wat ons betreft.


ESEE Camp-Lore

De messen in de ESEE Camp-Lore-serie zijn ontworpen als traditionele bushcraftmessen. Gemaakt en getest door experts met ieder een andere achtergrond, daarom zijn de Camp Lore-messen ook ieder zo verschillend. Het ene mes gaat meer de jachtkant van bushcraft op, het ander meer naar food prep en dan zijn er messen die juist in houtbewerking excelleren.


ESEE Izula

De ESEE Izula is het compact en vlijmscherp survivalmes, dat ook als nekmes gedragen kan worden. ESEE noemde de Izula naar de beruchte bullet ant uit de Amazonejungle. Locals noemen die namelijk Isula. Net als die venijnige kogelmier is de ESEE Izula ook klein van stuk, maar groot qua impact. Een perfect klein survivalmes.


ESEE zakmessen

Last but not least, ESEE zakmessen. De zakmessen van ESEE zijn gemaakt met dezelfde insteek als de bekende vaste ESEE-messen: simpel en degelijk. Je hebt niet iedere dag een vast mes bij je, maar met de ESEE-zakmessen heb je toch iedere dag een ESEE in je zak. Klaar om hem tijdens het dagelijkse leven te gebruiken. Daarvoor hoef je niet elke dag in het bos te zitten; gewoon het openen van verpakkingen of het schillen van een appeltje gaat prima.


Hoe zit het met andere ESEE-messen?

Naast deze lijst met messen zijn er nog andere modellen. Die hebben wij weggelaten uit dit overzicht omdat ze minder vaak verkocht worden, of omdat ze zo significant eigenzinnig zijn dat hun individuele kwaliteiten voor zich spreken. Ook brengt ESEE vrijwel jaarlijks nieuwe modellen uit, zo ook wellicht na het verschijnen van dit artikel.