Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & Multitools

ESEE 5: een extreem robuust survivalmes

De ESEE 5 is een van de meest degelijke survivalmessen op de markt. Met een lemmetdikte van 6,5 mm zeker geen kinderachtig botermesje. Wanneer je een outdoormes zoekt waarvan je absoluut zeker wilt zijn dat er niks mee gebeurt zit je met de ESEE Model 5 altijd goed.

Het survivalmes voor mensen die ECHT survivallen

De ESEE 5 is ontworpen samen met enkele ervaren SERE-operators van een Amerikaanse luchtmachtbasis. Zij zochten een solide survivalmes waarmee neergehaalde piloten zich een poos zelfstandig moeten kunnen redden. Dat mes werd de ESEE 5. Gebouwd volgens hun specificaties om volledig hufter proof te zijn.

ESEE 4 vs ESEE 5

Qua afmetingen zou je zeggen dat de ESEE 5 simpelweg de grote broer van de ESEE 4 is. Dat ligt toch net iets anders. Op foto’s zie je het nauwelijks, maar de ESEE 5 is door zijn grotere lemmetdikte echt veel robuuster uitgevoerd. Het verschil in gewicht zegt eigenlijk al genoeg: de ESEE 4 weegt 210 gram, de ESEE 5 weegt 435 gram. Een groot verschil. Groter dan het verschil in lengte. Zeker wanneer je bedenkt dat de ESEE 5 zelfs nog zwaarder is dan de ESEE 6, die een flink stuk langer is.