Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

PUMA messen: Duitse traditie en jarenlange kennis met een ruim assortiment

PUMA is een oud, Duits messenmerk. Ze produceren al ruim 250 jaar messen vanuit Solingen in Duitsland. Ze staan al van oudsher bekend om hun ijzersterke, traditionele jachtmessen. Sinds 2003 produceren ze ook keukenmessen en moderne zakmessen. Deze PUMA zakmessen vallen onder speciale messenseries die ze over de hele wereld produceren. Om trouw te blijven aan hun Duitse geschiedenis heeft PUMA een mooi concept opgezet. Het ontwerpproces en de kwaliteitscontrole vinden namelijk nog steeds plaats op het hoofdkantoor. Op deze manier begint en eindigt elk mes in Solingen, Duitsland.

Lees meer

27 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten

Waarom kies je voor PUMA?

PUMA garandeert de Rockwell-hardheid van hun messen

Wat goed is om te weten voordat je een PUMA mes koopt is dat elk mes dat van PUMA afkomstig is wordt getest op Rockwellhardheid. In deze test wordt een scherpe punt van diamant onder een bepaalde druk in het metaal geduwd om de hardheid te meten. Zo weet je zeker dat het lemmet van het mes de juiste hardheid heeft. Ook wordt elke batch messen genummerd voor garantiedoeleinden, maar ook om op hun website meer informatie te vinden over je mes. Bijvoorbeeld in welk jaar het geproduceerd is.

PUMA series

PUMA IP: internationale productie, Duitse kwaliteit

De PUMA IP-serie komt voort uit een samenwerking tussen PUMA Solingen en verschillende internationale messenfabrikanten. Het ontwerpproces en de kwaliteitscontrole worden uitgevoerd in Solingen. Veel messen uit de IP-serie worden gemaakt in Spanje, dit zie je onder andere terug aan de handgreepmaterialen. Naast het bekende hertshoorn zijn veel messen in deze serie namelijk voorzien van olijfhouten handgreepschalen.

PUMA SGB

De SGB-serie bestaat uit vaststaande jachtmessen. Deze messen worden gemaakt in Azië van hoogwaardig, Duits 1.4116 roestvastsstaal. Voor de handgrepen in de SGB-serie worden verschillende materialen gebruikt: voornamelijk hertshoorn maar ook materialen als micarta, G10 en hout. Hertshoorn is een prachtig, natuurlijk product waardoor ieder mes uniek is. Alle vaststaande SGB-jachtmessen worden geleverd in een chic, lederen schede.

PUMA XP

Bij de PUMA XP-serie ligt de focus op specialistisch gereedschap. Dit zijn dus messen met extra functies. Het gereedschap is vaak groot en moet een enorme harde impact kunnen weerstaan. Om deze redenen gebruikt PUMA voor de XP-serie 440 en 420 roestvaststaal. De handgrepen zijn grotendeels gemaakt van rubber. Een materiaal dat krachtige klappen absorbeert en zo het gebruiksgemak verbetert.

PUMA Solingen

De originele PUMA-serie bestaat uit de traditionele messen in deze serie. Deze producten worden met de hand gemaakt in Solingen, Duitsland. Alle messen van PUMA Solingen gebruiken hetzelfde staal, namelijk 1.4116. Dit is een uitstekende, roestvaste staalsoort die goed scherp blijft en prima zelf te slijpen is. Binnen deze serie blijven ze trouw aan de messen van vroeger, daarom vind je hier klassieke handgreepmaterialen als hertshoorn en hout.

PUMA producttypes

Outdoormessen

De ontwikkeling van jachtmessen is en blijft de kernactiviteit van PUMA. Dit merk werkt samen met ervaren jagers, ontwerpers en outdoor-experts om de beste messen te ontwerpen.

Zakmessen

Naast hun gerenommeerde vaststaande messen, heeft PUMA ook uitstekende zakmessen. Deze zakmessen worden gemaakt met dezelfde aandacht voor detail en vakmanschap als de vaststaande messen. Net als de vaststaande messen zijn de zakmessen vooral ontworpen voor outdoor- en jachtgebruik, hoewel velen ook geschikt zijn voor EDC-gebruik.

PUMA keukenmessen

PUMA staat ook goed bekend met haar keukenmessen. Voor de keukenmessen maakt PUMA gebruik van producenten buiten Duitsland, zodat ze kunnen uitbreiden qua productaanbod en productiecapaciteit, zonder in te leveren op hun huidige productie in Duitsland. Alle keukenmessen worden namelijk nog steeds ontworpen in Solingen en gemaakt van kwaliteitsmaterialen.

Over PUMA

Een messenmerk met ruim 250 jaar geschiedenis

Het verhaal van PUMA begint in 1769, wanneer Johann Lauterjung zijn handelsmerk registreert in Solingen, Duitsland. Het bedrijf, dat toen nog Lauterjung heette, bleef heel lang in handen van de Lauterjung familie. In 1876 begint PUMA met het produceren van zakmessen en stiletto's. In 1956 wordt het bekendste mes, de White Hunter, van PUMA ontworpen. Sindsdien blijft PUMA innoveren en ontwikkelen en komen ze in 2003 met een compleet nieuwe serie: PUMA IP. Een samenwerking met grote messenfabrieken verspreid over de hele wereld. Waarmee het Duitse messenmerk voor het eerst buiten de grenzen treedt.

Veelgestelde vragen over PUMA