Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

KARESUANDO MESSEN

Praktisch, stijlvol en elegant

Zakmessen & Multitools

Karesuando messen: Scandinavische outdoor gear

Karesuando Logo

Karesuando messen zijn praktisch, stijlvol en elegant. Deze messen ademen de Noordelijke, Scandinavische cultuur uit. Door veelvuldig gebruik van rendiergewei, lokaal curly birch-hout en de bekende Scandinavische foedralen zie je direct dat het om Zweedse messen gaat.

De messen zijn veelal voorzien van roestvaststalen lemmeten op een hardheid van 57 HRC. Dit maakt de messen makkelijk in schoonmaak, onderhoud en slijpen. De scandi-grind van de messen (de manier waarop de snede is geslepen) is stevig en populair bij outdoor-liefhebbers. Niet voor niets worden de messen van Karesuando vaak als bushcraft messen gebruikt. Ook als jachtmes misstaat een Karesuando-mes niet. Naast uitstekende messen maakt Karesuando ook bijlen en sets waarmee je zelf een mes in elkaar kunt zetten.

Herkomst van Karesuando messen

De Zweedse messen van Karesuando kniven worden gemaakt in het gelijknamige dorp Karesuando, in Zweden. Het dorp ligt nog boven de poolgrens, ongeveer net zo noordelijk als de bovenste regionen van Canada en het midden van Groenland. Het leven in samenspel met het barre arctische klimaat, het noorderlicht en de middernachtzon dienen als inspiratie voor de kwalitatieve producten van Karesuando.

Afwerking en garantie

Alle Karesuando messen worden met de hand gemaakt, een klein krasje of andere oneffenheid onderstreept het karakter van de messen. Het is gemaakt om te gebruiken. Ook wordt veelvuldig gebruik gemaakt van natuurproducten. Hierdoor is ieder mes uniek. Karesuando heeft zo veel vertrouwen in haar messen dat ze (bij normaal gebruik) 10 jaar garantie op alle messen biedt.