Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & multitools

Rambo-messen: ultiem jeugdsentiment en brute kracht!

Rambo-logo

Rambo-messen zijn wereldwijd een begrip. Van messenliefhebber tot filmfreak: het Rambo-mes spreekt tot ieders verbeelding. Jeugdsentiment en brute kracht komen bij geen ander mes zo mooi samen. Wij verkopen uitsluitend de officieel gelicenseerde reproducties van de Hollywood Collectibles Group.

Voor iedere Rambo-film zijn er twee edities ontwikkeld. De Signature Edition is een gelimiteerde oplage Rambo-messen. Op deze messen zijn de handtekening van Sylvester Stallone en een uniek serienummer gegraveerd. Liever geen graveringen? Dan is de Standard Edition aan te raden, het Rambo-mes precies zoals in de film! Maar als we heel eerlijk zijn: je haalt hoe dan ook écht iets geweldigs in huis!

De evolutie van het Rambo-mes

Rambo: First Blood (1982)

Het Rambo-mes in de eerste twee films is gebaseerd op de 'Randall 18'. Dit is een survival-mes dat veel piloten droegen in de Vietnamoorlog. De handgreep van dit mes herbergt een handige survivalkit. Vislokaas, naalden, draad, een klein operatiemes en lucifers; de piloot had al het benodigde om te overleven. Hij hoefde alleen de dop van de handgreep af te draaien.

Rambo: First Blood Part II (1985)

In het tweede deel 'Rambo: First Blood Part II' transformeerde het Rambo-mes nauwelijks. De slijptool in de schede veranderde van rechthoekige slijpsteen in een klein metalen slijpstaafje. Daarnaast wijzigden ze de kleur van het mes en de schede. De kenmerkende Bowie-vorm bleef ongewijzigd.

Rambo III (1988)

Het mes uit Rambo 3 heeft geen survival-kit en slijptool meer. Het mes heeft daarnaast minder kartels op de rug. Deze zijn vlakker dan de voorgaande modellen. Hij oogt daardoor stijlvoller en minder robuust. De handgreep is niet langer gewikkeld in nylon, maar gemaakt van hout. Deze is bovendien ergonomisch beter uitgedacht. John Rambo had daardoor ongetwijfeld meer grip en kracht!

Rambo IV (2008)

John Rambo besluit in de vierde episode zijn eigen mes te smeden. Het legendarische bowie-mes maakte plaats voor een gitzwarte machete. Een buitengewoon imposant mes om te zien! Als Signature Edition steken de graveringen werkelijk prachtig af tegen de donkere coating.