Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Marttiini messen: traditionele Finse messen voor je volgende bushcraftavontuur

De messen van Marttiini hebben een sterke link met de traditionele Finse puukko-messen, die al honderden jaren in Scandinavië worden gemaakt en gebruikt. Marttiini maakt veel verschillende soorten messen die geschikt zijn voor jagen, vissen, bushcraften en ander algemeen outdoorgebruik. De messen van Marttiini hebben over het algemeen een scandi grind. Hierdoor is het lemmet achter de snede dikker en sterker dan bij bijvoorbeeld een standaard v-snede. De handgrepen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals bijvoorbeeld hout, rubber of kunststof.

Lees meer

26 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten

Redenen om te kiezen voor Marttiini

Marttiini maakt een breed scala aan messen. Deze hebben een traditioneel tot een modern uiterlijk zonder dat ze hun Finse roots uit het oog verliezen. Deze messen verschillen in hun vorm, lemmet en handgreep. Waardoor ze gebruikt kunnen worden voor verschillende dagelijkse snijtaken of meer uitdagende omstandigheden tijdens het jagen, vissen of bushcraften. Elk mes is ontworpen om aan specifieke behoeften te voldoen, dus bedenk de functie die jij nodig hebt en kies een Marttiini mes dat het beste bij jou past. Kijk ook naar de grootte en het gewicht van het mes. Een jachtmes heeft bijvoorbeeld mogelijk een groter lemmet nodig, terwijl een vismes een smaller en lager lemmet vereist voor het fileren van vis. Een outdoormes heeft een dikker lemmet waardoor je er de meest uitdagende snijtaken met gemak aan kan.

Een andere overweging is de gekozen staalsoort. Marttiini gebruikt hoogwaardig roestvast staal en koolstofstaal dat beiden duurzaamheid en langdurige scherpte biedt. Roestvast staal is meer onderhoud arm terwijl koolstofstaal een hardere staalsoort is, dat langer haar scherpte behoudt. Koolstofstaal krijgt na verloop van tijd een mooi, donkere patina en een geleefd uiterlijk.

De meest populaire messen van Marttiini

De Marttiini Lynx is een klassiek jachtmessenmodel met een stevig lemmet en een comfortabel handvat. Het staat bekend om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid.

De Marttiini Condor is een ander geliefd mes. Het is een jachtmessenmodel. Het heeft een robuust lemmet, geschikt voor het hanteren van zwaardere taken tijdens de jacht.

De Marttiini Lumberjack is een geliefd mes binnen het assortiment van Marttiini. Het is een robuust en functioneel outdoor- en bushcraft-mes dat populair is bij kampeerders, bushcrafters en liefhebbers van het buitenleven.

De Marttiini Snappy is een mesje met een veel korter lemmet dan bijvoorbeeld de Marttiini Lynx. De Snappy kan goed gebruikt worden voor houtsnijden en andere taken waarbij het lemmet met precisie gehanteerd moet kunnen worden door de gebruiker.

Over Marttiini

We hebben het hier niet over het bekende drankje! Marttiini is een Fins bedrijf dat betaalbare messen fabriceert voor verschillende doeleinden. Van oudsher maken ze traditionele Finse messen. Waaronder de bekende puukko’s. Deze messen worden al voor honderden jaren gedragen en gebruikt in Scandinavië. Ze worden gebruikt voor veel verschillende soorten dagelijkse snijtaken. Van jagen en vissen tot taken binnen huis in de keuken. Ze zetten zich actief in op voor het her-planten van bos om hun carbon footprint zo klein mogelijk te houden.

Veelgestelde vragen over Marttiini