Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & Multitools

Chris Reeve vaststaande messen: prijswinnende jachtmessen en survivalmessen

Chris Reeve produceert naast vouwmessen ook stevige vaststaande messen met een even hoog kwaliteitsniveau. Deze jachtmessen en survivalmessen zijn prachtig afgewerkt en no-nonsens stukken gereedschap. Waarvoor je ze dus ook nodig hebt, deze messen kunnen iedere taak aan!

Het ontstaan van de Chris Reeve vaststaande messen

Chris Reeve verwierf in 1982 veel bekendheid met de integrale handgreep constructie van zijn survivalmessen. Deze messen bestaan uit één stuk staal met een uitgeholde handgreep die opengeschroefd kan worden. Chris Reeve kwam met dit idee toen hij als militair een steviger mes nodig had dat beter tegen slechte weersomstandigheden kon. Deze integrale survivalmessen waren de eerste van hun soort. Chris Reeve heeft in de jaren erna  meerde prijzen in de wacht geslepen met zijn vaststaande messen. Neem bijvoorbeeld de Chris Reeve Green Beret. Die op Blade Show 2003 de “Collaboration Knife of the Year” won. Een tactisch robuust vaststaand mes, gemaakt voor de U.S. Army Special Forces. In 2007 won de Chris Reeve Pacific Knife de “American Made Knife of the Year”. Wederom gemaakt voor het Amerikaanse leger. 

Gemaakt voor militairen en commando-troepen

Chris Reeve legt dus echt de focus op militairen met de vaststaande messen. Deze design-keuze zien we terug in de gebruikte materialen. De handgrepen bijvoorbeeld hebben voornamelijk greepschalen van micarta. Een ontzettend sterk en lichtgewicht materiaal dat veel grip geeft. Vooral in vochtige weersomstandigheden blinkt micarta echt uit aangezien dit materiaal zijn textuur niet verliest wanneer het nat is. Dit komt doordat de textielvezels wat opzetten in natte toestand waardoor je meer grip krijgt. De KG GunKote-coating die terug te vinden is op veel vaststaande messen van Chris Reeve voorkomt roest en reflecties. Zeer handig in een militaire situatie. Ook de schedes zijn van fenomenale kwaliteit en maken het dragen van een Chris Reeve vaststaand mes een waar genot.
 
Het blijkt dus wel dat deze vaststaande messen niet voor niets meerdere prijzen hebben gewonnen. Deze alleskunners van Chris Reeve zijn zeker een kijkje waard. Vandaar dat we ze allemaal op één pagina verzameld hebben. Enjoy!