Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Nu besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

ESEE 6: survivalmes voor het grotere werk

De ESEE 6 is er voor het grotere en grovere werk. Het mes heeft een lemmetlengte van ruim 16 cm. Of je nu bezig gaat met survivaltaken of met bushcraft: de ESEE 6 kan het allemaal. De ESEE 6 is ontworpen door de mensen van Randall’s Adventure & Training met hun ESEE-survivalschool. Zij geven al tientallen jaren trainingen in de Amazonejungle en daarbuiten. Survivalskills en bushcrafting tot touwreddingen en navigatie.

Lees meer

31 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Kenmerken van de ESEE 6

ESEE 6: het lemmet

Het lemmet van de ESEE 6 is gemaakt van het bekende 1095-koolstofstaal, die ESEE veel gebruikt voor z’n messen. Niet roestvast, wel erg goed bestand tegen zware belasting. Misschien wel net zo belangrijk: 1095 is ook erg makkelijk te slijpen. Hierdoor kun je in het veld met relatief beperkte middelen je mes toch weer scherp slijpen. Gelukkig wordt het lemmet daarnaast beschermd door een extreem duurzame poedercoating. De geweldige gebruikseigenschappen van het staal staan garant voor een leven lang plezier.

Binnen het assortiment van ESEE is dit een van de grootste survivalmessen waarmee je ook nog ‘normale’ taken kunt uitvoeren. Met zijn lemmet van 16,5 cm is hij ook geschikt voor licht hakwerk

ESEE Model 6 handgreep

Voor de handgrepen kiest ESEE micarta. Superstabiel en prettig voor de hand. Bijkomend voordeel is dat het in natte omstandigheden een beetje uitzet waardoor je nog meer grip krijgt.

Met de ergonomie zit het uitstekend. De handgreep is voorzien van een ronding voor je wijsvinger. De lengte van de handgreep is heel ruim. Ook grote handen hebben alle ruimte. Leg je je wijsvinger in de ronding aan de voet van het lemmet dan valt je duim automatisch op de ribbels die zijn aangebracht aan de bovenkant van het lemmet. Het mes is dan beter te sturen. De achterkant van het mes is voorzien van een ruim gat voor een lanyard. Aan de achterkant loopt het lemmet nog door voorbij de handgreep. Hiermee is nog te hameren. Het is weliswaar geen echte glasbreker, maar gezien de zware uitvoering komt dit mes door een flinke laag glas heen.

ESEE Model 6 schedes: kies zelf wat bij jou past

Een foedraal wordt niet standaard meegeleverd. Verschillende opties zijn als accessoire verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ook op dit gebied moet je het juiste type voor jouw toepassing gebruiken. Natuurlijk delen de verschillende uitvoeringen de kwaliteit en de multifunctionele inzetbaarheid van eigenlijk alle producten van ESEE Knives.

ESEE: vakmanschap met elk mes

De messen van ESEE Knives hebben hun sterke, robuuste karakter te danken aan het vakmanschap tijdens het productieproces. De hittebehandeling van het staal is uitermate belangrijk voor de uiteindelijke eigenschappen van het mes. ESEE Knives heeft dit proces als geen ander in de vingers. Hierdoor is breuk van het staal een bijna niet voorkomend verschijnsel. Natuurlijk is ieder mes kapot te krijgen, maar in de dagelijkse en harde praktijk laat een ESEE-mes je niet in de steek.