Voor 18.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & Multitools

ESEE 3: het compacte survivalmes, gemaakt voor de praktijk

De ESEE 3 is een oerdegelijk survivalmes. Qua formaat is dit een van de kleinere survivalmessen van ESEE Knives. Toch heb je in veel gevallen wel genoeg aan de bijna 9 cm lemmet die de ESEE 3 biedt. Het grote voordeel is ook dat hierdoor wat compacter draagt en wat lichter is van gewicht. Hierdoor is de ESEE 3 al jaren populair onder hikers. Maar ook bij professionele gebruikers die hun uitrusting niet te zwaar willen maken is de ESEE 3 erg populair.

De talloze opties voor de ESEE 3

De ESEE Model 3 kun je op verschillende manieren bij je dragen. Er zijn verschillende kleuren schedes beschikbaar en ook kun je zelf een riemclip of MOLLE-back bestellen. Hiertoe levert ESEE deze messen los, zonder schede, zodat je zelf je set kunt samenstellen. Uiteraard zijn er ook sets beschikbaar in een standaardconfiguratie die door ESEE is uitgezocht.

Bewezen materialen voor een bewezen survivalmes

De ESEE 3 wordt gemaakt van 1095-koolstofstaal. Niet roestvast, wel erg goed bestand tegen zware belasting. Misschien wel net zo belangrijk: 1095 is ook erg makkelijk te slijpen. Hierdoor kun je in het veld met relatief beperkte middelen je mes toch weer scherp slijpen. Voor de handgrepen kiest ESEE micarta of G10 uit. Beiden superstabiel en prettig voor de hand. Micarta heeft als voordeel dat het in natte omstandigheden een beetje uitzet waardoor je nog meer grip krijgt.