Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

ESEE zakmessen: praktische gebruiksmessen voor iedere dag

ESEE-zakmessen zijn gemaakt met dezelfde insteek als de bekende vaste ESEE-messen: simpel en degelijk. Je hebt niet iedere dag een vaststaand mes bij je, maar met de ESEE-zakmessen heb je toch iedere dag een ESEE op zak. Klaar om hem tijdens het dagelijkse leven te gebruiken. Daarvoor hoef je niet elke dag in het bos te zitten; gewoon het openen van verpakkingen of het schillen van een appeltje gaat prima.

Lees meer

31 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Kenmerken van de ESEE-zakmessen

Zakmessen van ESEE zijn gemaakt het hetzelfde doel voor ogen als de andere messen: praktisch en niet te veel poespas er omheen. Het mes moet simpel zijn in gebruik, degelijk, sterk en scherp. Superhandig voor dagelijks gebruik of om naast een vaststaand survivalmes te dragen voor food-prep en kleine snijtaken.

ESEE zakmessen: het lemmet

ESEE gebruikt voor zijn zakmessen 2 soorten staal: D2 of AUS8. D2-staal is een taai gereedschapsstaalsoort die goed zelf te slijpen is en tegen een stootje kan. Perfect voor een zakmes van ESEE die gemaakt is om te gebruiken. Het enige waar je een klein beetje mee moet oppassen is roest: D2 zit tegen roestvast aan, maar kan bij langdurige blootstelling aan vocht, zuur of zout alsnog gaan vlekken. Gelukkig krijg je daar die taaiheid en stevigheid voor terug. AUS8-staal is een gebruiksvriendelijke, roestvaste staalsoort. Zeer eenvoudig vlijmscherp te slijpen.

ESEE zakmessen: de handgreep

Net zoals het lemmet, is ook de handgreep van de ESEE-zakmessen in meerdere smaken verkrijgbaar. Micarta, Zytel, nylon, staal of carbonfiber. De handgrepen verschillen per zakmes, dus let goed op wanneer je een ESEE-zakmes koopt. Alle handgrepen zijn in ieder geval lichtgewicht en bieden uitmuntende grip.

ESEE: vakmanschap met elk mes

De messen van ESEE Knives hebben hun sterke, robuuste karakter te danken aan het vakmanschap tijdens het productieproces. De hittebehandeling van het staal is uitermate belangrijk voor de uiteindelijke eigenschappen van het mes. ESEE Knives heeft dit proces als geen ander in de vingers. Hierdoor is breuk van het staal een bijna niet voorkomend verschijnsel. Natuurlijk is ieder mes kapot te krijgen, maar in de dagelijkse en harde praktijk laat een ESEE-mes je niet in de steek.