Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & multitools

Opinel-messen: wereldberoemd icoon uit de Franse Alpen

Opinel-logo

Opinel-messen zijn beroemd om hun kwaliteit en eenvoud. Al sinds de oprichting in 1890 door Joseph Opinel zijn Opinel-messen onverminderd populair. De messen werden vroeger veel gebruikt door boeren, herders en spoorarbeiders. Vandaag de dag vind je ze terug in bijna iedere broekzak, keukenla of rugzak. Van de Opinel No. 2 voor het kleinere snijwerk tot de Opinel No. 8 voor het grotere werk.

Ze zijn hét toonbeeld van alledaagse messen; handig, eenvoudig en betaalbaar. Opinel-zakmessen zijn er in diverse luxe handgrepen. Zuid-Afrikaanse buffelhoorn, bubinga, olijfhout en vele anderen! Voor welke stijl kies jij?

De Virobloc-sluiting: typisch Opinel

De Virobloc-sluiting is een typische eigenschap van een Opinel-zakmes. Marcel Opinel, de zoon van Joseph Opinel, wilde de veiligheid van de messen verhogen. In 1955 vond hij het Virobloc-systeem uit. Dit zorgde er in eerste instantie voor dat het mes in geopende toestand vergrendeld kon worden. In de jaren ’90 kreeg de Virobloc-vergrendeling een laatste update. De messen konden nu ook vergrendeld worden in gesloten toestand.

Opinel-mes kopen?

Opinel-messen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en materialen. Om een goede keuze te maken is het verstandig je eerst af te vragen waar je hem voor gebruikt. Dit doe je door de juiste lemmetlengte te bepalen. Gaat het om licht snijwerk zoals het openen van enveloppen? Dan volstaat een Opinel No. 3. Voor het zwaardere werk is een No. 6 of hoger een betere keuze. Zoek je een echte alleskunner? Een Opinel No. 8 komt werkelijk overal van pas!

Tip: gebruik het filter om jouw ideale Opinel-mes samen te stellen.