Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Opinel paddenstoelenmes: speciale zakmessen uit de Franse Alpen

De Opinel paddenstoelenmessen zijn ideaal voor iedereen die zelf op paddenstoelenjacht gaat. Het haakvormige lemmet is ideaal om goed onder de hoed van de paddenstoel te komen. Zo snijd je met chirurgische precisie de paddenstoel los van zijn wortels. Met de kwast borstel je aarde, sporen en loshangende velletjes weg.

Lees meer
2 Producten

Eigenschappen van een Opinel paddenstoelenmes

De paddenstoelenmessen van Opinel worden soms ook wel ‘champignonmessen’ genoemd. Ze zijn ideaal omdat je ze zo inklapt. In de basis zijn ze namelijk gebaseerd op het bekende Opinel No. 08 zakmes. Hierdoor zijn ze voorzien van de bekende Virobloc-vergrendeling. Het mes zal hierdoor niet onbedoeld dichtklappen, of openklappen in je broekzak.

Opinel paddenstoelenmes met foedraal

Ook zijn er Opinel paddenstoelenmessen verkrijgbaar met een lederen foedraal. Die hang je aan je riem zodat je broekzakken leeg en schoon blijven. Leuk detail is dat deze in een cadeaubox geleverd worden. Ideaal als cadeau voor iedereen die in de herfst zijn of haar eigen maaltje foerageert.

Opinel paddenstoelenmes slijpen

Het slijpen van een haakvormig lemmet, ook wel ‘hawkbill’ genoemd, lijkt soms wat intimiderend. Vlak op een steen slijpen kan immers niet. Gelukkig is het minder lastig dan het lijkt. Kies hiervoor een gediamanteerde of keramische slijpstaaf. Even zoeken naar de juiste hoek en je houdt het lemmet zo vlijmscherp.