Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Opinel No. 12 zakmessen: onze grootste Opinel

De Opinel No. 12 is een groot zakmes met een lemmet van 12 cm lang. Ons grootste Opinel-mes. En ook een van de grootste zakmessen in ons hele assortiment. Geopend meet hij 28 cm, en gesloten nog 16 cm. Dat is een heel groot zakmes. Zelfs met grote handen heb je aan de Opinel 12 een flink zakmes. Om hem te dragen heb je dan ook flinke broekzakken nodig. Kenmerkend is de clippoint-lemmetvorm en de licht convexe slijping. Dit dunne lemmet snijdt enorm fijn.

Lees meer

7 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Eigenschappen van de Opinel No. 12

De Opinel 12 is verkrijgbaar met roestvast staal (Inox) en koolstofstaal (Carbone). Kies je voor traditie, dan kies je voor koolstofstaal. Makkelijk vlijmscherp te slijpen, maar ook gevoelig voor roest. Dat biedt dan weer de kans op een fraaie patina. Liever onderhoudsarm? Dan kies je een roestvaste Inox-variant. Even goede vrienden.

Opinel 12 Effile Slim

Naast de normale Opinel No. 12 heb je in de 12-serie ook de Slim-varianten. Dat zijn eigenlijk een soort fileerzakmessen. Ze hebben een slank en dun lemmet dat enigszins flexibel is. Deze messen zijn ideaal als vismes. Je fileert namelijk zo je zelf gevangen forel. Maar ook als luxe steakmes zijn deze messen populair. Al helemaal de varianten met een handgreep van luxe padouk, ebben of olijfhout.