Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Zakmessen & Multitools

MKM Knives: Italiaanse topkwaliteit, uit eenheid geboren

MKM Knives

MKM Knives is het resultaat van een bijzonder samenwerkingsverband tussen messenmakers uit Maniago, Italië. Deze Maniago Knife Makers  (MKM) hebben samen een lijn met hoogwaardige messen uitgebracht. Samen bundelen ze hun krachten om zo tot nog betere resultaten te komen.

MKM messen bewijzen dat samenwerking werkt

Die vier messenmakers zijn LionSteel, Viper, Fox en Mercury. Ieder heeft zijn eigen specialismen en samen zetten ze een complete lijn messen neer. Voor ieder wat wils: van slipjoints en herenmessen tot tactische vaste messen en EDC-zakmessen. Allemaal gemaakt van supergoede materialen en afgewerkt volgens de Italiaanse standaard. Dat betekent dat alles perfect is afgerond en er veel aandacht is voor de zogeheten ‘surface finish’ van de onderdelen.

Bob Terzuola en Lucas Burnley

Goede ontwerpen komen niet zomaar uit de lucht vallen. Daarom heeft MKM voor de ontwerpen twee zwaargewichten aangetrokken: Bob Terzuola en Lucas Burnley. Samen hebben zij een indrukwekkende staat van dienst. Terzuola heeft het moderne EDC-zakmes praktisch uitgevonden. Al tientallen jaren draait hij mee als een van de meest gerespecteerde messenmakers in de messenindustrie. Burnley vertegenwoordigt een nieuwe generatie ontwerpers die in korte tijd een stevige stempel op de markt heeft gedrukt. Zijn ontwerpen voor enkele grote messenmerken spreken veel mensen aan. 

MKM en Mikita

Het samenwerkingsverband tussen de messenmakers heeft de naam Mikita meegekregen: Maniago Innovation Knives Italy. Samen hebben ze afgesproken om het algehele kwaliteitsniveau nog verder op te drijven. Hun gezamenlijke messenmerk hebben ze uiteindelijk MKM genoemd: Maniago Knife Makers. De banden tussen Mikita, MKM en Maniago worden nog eens benadrukt doordat ieder model de naam heeft gekregen van een van de bergen of heuvels rond de stad Maniago.