Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

ESEE Camp-Lore: bushcraftmessen met een ESEE-saus

ESEE Camp-Lore messen zijn ontworpen als traditionele bushcraftmessen. Ontworpen door experts met ieder een andere achtergrond. Daarom zijn de Camp Lore-messen ook ieder zo verschillend. Het ene mes gaat meer de jachtkant van bushcraft op, het ander meer naar food prep en dan zijn er messen die juist in houtbewerking excelleren.

Lees meer

9 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Kenmerken van de ESEE Camp-Lore

ESEE Camp-Lore: traditionele, sterke, buscraftmessen

De Camp-Lore messen zijn ontwikkeld om de vraag naar traditionele, basic, sterke bushcraftmessen te beantwoorden. De ontwerpers van de Camplore-serie hebben unieke achtergronden en ervaringen en worden beschouwd als de beste in hun vakgebied. Alle van de Camp-Lore messen zijn eenvoudige, traditionele ontwerpen die zijn veld-bewezen voor jaren. Elk mes wordt gemaakt in Amerika

Geboren uit de ervaring van de specialisten

Ieder van de ontwerpers van de Camp-Lore-messen heeft zijn eigen specialiteit. Allen behoren ze tot de allerbesten binnen die specialiteit. Daarom zijn dit de uitgelezen experts om deze messen te bedenken. Zo heeft Patrick Rollins, hoofdinstructeur van de ESEE Randall’s Survival School, het klassieke Kephart-ontwerp onder handen genomen. Dat is de ESEE PR4 geworden. Een echt klassiek bushcraftmes. Simpel en ingenieus tegelijk, perfect als allround bushcraftmes.

ESEE Camp-Lore: het lemmet

De lemmeten van de ESEE Camp-Lore messen zijn doorgaans gemaakt van het bekende 1095-koolstofstaal, die ESEE veel gebruikt voor z’n messen. Niet roestvast, wel erg goed bestand tegen zware belasting. Misschien wel net zo belangrijk: 1095 is ook erg makkelijk te slijpen. Hierdoor kun je in het veld met relatief beperkte middelen je mes toch weer scherp slijpen. De geweldige gebruikseigenschappen van het staal staan garant voor een leven lang plezier.

ESEE: vakmanschap met elk mes

De messen van ESEE Knives hebben hun sterke, robuuste karakter te danken aan het vakmanschap tijdens het productieproces. De hittebehandeling van het staal is uitermate belangrijk voor de uiteindelijke eigenschappen van het mes. ESEE Knives heeft dit proces als geen ander in de vingers. Hierdoor is breuk van het staal een bijna niet voorkomend verschijnsel. Natuurlijk is ieder mes kapot te krijgen, maar in de dagelijkse en harde praktijk laat een ESEE-mes je niet in de steek.