Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

ESEE 4: het solide survivalmes, gemaakt voor de praktijk

De ESEE 4 is een survivalmes dat overal ter wereld van pas komt. De trainers van de ESEE-survivalschool hebben de ESEE 4 ontworpen terwijl ze midden in de Amazonejungle aan het werk waren. De ESEE 4 is als outdoormes dus vrij letterlijk in de praktijk geboren. Inmiddels is de ESEE Model 4 populair bij survivalliefhebbers, preppers, bushcrafters en professionals.

Lees meer

30 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten

Kenmerken van de ESEE 4

ESEE 4: het lemmet

Het lemmet van de ESEE 4 is gemaakt van het bekende 1095-koolstofstaal. Een staalsoort die niet roestvast is. Gelukkig wordt het lemmet beschermd door een extreem duurzame poedercoating. De geweldige gebruikseigenschappen van het staal staan garant voor een leven lang plezier.

ESEE 4: de handgreep

Het full tang lemmet is voorzien van een G10 handgreep. Een deel van deze serie heeft een 3D G10 handgreep. Eerdere modellen hebben een platte micarta handgreep. De 3D hangreep is een antwoord van ESEE op de vragen van de liefhebbers. De traditionele ESEE grepen zijn vlak en hoekig. Deze 3D grepen zijn een stuk meer ergonomisch. Door de gripgroeven heb je nog altijd een rotsvast houvast. De ESEE 4 wordt met deze greepdelen een stuk veelzijdiger, en komt zelfs in de richting van de traditionele bushcraftmessen. De ESEE 4 heeft een veelzijdige middenmaat. Groot genoeg voor allround gebruik tijdens het kamperen en bushcraften. Tegelijk is hij compact genoeg om niet ‘overdreven’ over te komen.

ESEE 4: talloze opties

De ESEE Model 4 kun je op verschillende manieren bij je dragen. Er zijn verschillende kleuren schedes beschikbaar en ook kun je zelf een riemclip of MOLLE-back bestellen. Hiertoe levert ESEE deze messen los, zonder schede, zodat je zelf je set kunt samenstellen. Uiteraard zijn er ook sets beschikbaar in een standaardconfiguratie die door ESEE is uitgezocht.

##ESEE: Makkelijk te onderhouden, scherp en sterk

ESEE heeft messen die doen waarvoor ze ontworpen zijn. Overleven in de jungle. Dit betekent dat de messen sterk, scherp en makkelijk te onderhouden moeten zijn. Dankzij de veelvoorkomende keuze van 1095-koolstofstaal voldoet het mes zeker aan deze eisen. Deze messen zijn makkelijk te slijpen en te onderhouden, behouden hun scherpte lekker lang en zijn daarnaast ook ongelofelijk sterk en robuust. Dus wanneer je in het bos zit, met weinig tot geen voorraden voorhanden kan een mes van ESEE de uitkomst bieden. Het enige wat het mes regelmatig nodig heeft is het wegwerken van roest en ook hieraan heeft ESEE Knives gedacht. Veel modellen worden goed beschermd tegen roestvorming door de toepassing van een speciale poedercoating.

ESEE: vakmanschap met elk mes

De messen van ESEE Knives hebben hun sterke, robuuste karakter te danken aan het vakmanschap tijdens het productieproces. De hittebehandeling van het staal is uitermate belangrijk voor de uiteindelijke eigenschappen van het mes. ESEE Knives heeft dit proces als geen ander in de vingers. Hierdoor is breuk van het staal een bijna niet voorkomend verschijnsel. Natuurlijk is ieder mes kapot te krijgen, maar in de dagelijkse en harde praktijk laat een ESEE-mes je niet in de steek.