Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Expert-review: ESEE model 4P-KO survivalmes

Maarten van der Sluijs, bushcraftspecialist en outdoorfanaat, testte voor ons het ESEE model 4P-KO survivalmes. Het mes is met schede en riemclip geleverd. Maarten is gedeeltelijk opgegroeid op de Veluwe waar hij gezegend was met een stukje privébos. Vanaf kinds af aan heeft hij hier een hechte band met de natuur opgebouwd.

Militaire artikelen verzamelt hij al sinds zijn tienerjaren. Om ze ook ter beproeving te stellen heeft hij talloze survivalweekenden gehouden. Deze hobby sloeg al snel over naar de bushcraft. Hier is ook zijn interesse voor messen ontstaan. De verzameling begon met een Fällkniven A1, maar breidde zich al snel uit.

Evenredig aan zijn messenverzameling groeide zijn verzameling aan slijp- en onderhoudsproducten. Dankzij het stuk bos op de Veluwe is Maarten bijna elk weekend in de praktijk met zijn messen bezig. De afgelopen twee jaar houdt hij zich bezig met het vergelijken van verschillende messen en staalsoorten in zoektocht naar het, voor hem, ideale staal, handvat en type snede. 

Maarten over de ESEE model 4P-KO

De ESEE model 4P-KO is door Maarten uitvoerig getest, op diverse onderdelen. Feathersticken, batonnen, snijden en carven: de ESEE is eraan onderworpen.  Maartens conclusie is duidelijk: de ESEE model 4 is een mes waar je de rest van je leven mee kunt doen.

Het mes is, volgens Maarten, een goed mes voor iedereen die van outdoor-activiteiten houdt, zoals bushcraft, survival, kamperen of hiken. De maat en het gewicht maken het een prettig mes aan de riem voor alledaags gebruik. Een aanrader!

Lees Maartens uitgebreide review hier.

Bekijk de ESEE model 4P-KO hier.