Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Keuzehulp slijpstenen: de beste slijpstenen voor jou

Weet je niet met welke slijpstenen je moet beginnen? Wij helpen je bij het vinden van de juiste slijpstenen voor jou. Gebaseerd op onze eigen ervaringen, maar ook de ervaringen van onze klanten. We kijken naar de prijs, de gebruiksvriendelijkheid, het bijhorende onderhoud en uiteraard het slijpresultaat.

Slijpstenen voor de beginnende slijper

Ben je nog helemaal nieuw in het wereldje van zelf messen slijpen? Leuk dat je gaat beginnen! Maar waar moet je op letten? Belangrijk is de korrelgrootte. Hoe lager het getal hoe grover de slijpsteen. In principe begin je op een slijpsteen met een grove korrelgrootte (tussen de 220 en 600 grit) en werk je vervolgens je weg omhoog naar een slijpsteen met een fijne korrelgrootte (1000 grit of hoger). Maar meteen meerdere losse slijpstenen aanschaffen is misschien een beetje te veel van het goede.

Daarom kiezen we hier voor dubbelzijdige slijpstenen met op elke zijde een andere korrelgrootte. Dus eigenlijk krijg je twee slijpstenen voor één! De Skerper Basic-slijpstenen zijn qua prijs-kwaliteitsverhouding een van onze beste slijpstenen. Ze zijn niet voor niks zo populair! Ze slijpen snel waardoor je messen snel scherp zijn en je tevens snel door hebt of je techniek goed is. Dit zijn ideale slijpstenen om de eerste kneepjes van het slijpen op te leren!

Houdt er wel rekening mee dat deze slijpstenen zeer effectief zijn doordat ze minder hard zijn dan de andere stenen die we later benoemen. Hierdoor is iets meer onderhoud nodig. Lees hier meer over het onderhoud van je slijpsteen.

Slijpstenen voor de regelmatige slijper

Heb je het slijpen op een slijpsteen al redelijk onder de knie en ben je klaar voor een grotere investering in goede slijpstenen? Dan zijn de onderstaande slijpstenen wat voor jou. Zeker als je vaak slijpt is het fijn als je op wat hardere slijpstenen slijpt. Je moet beter oppassen met de slijphoek en je slijptechniek, maar dat moet voor jou geen probleem zijn! Een groot bijkomend voordeel is dat deze harde slijpstenen, bij normaal gebruik, minder snel slijten en daardoor ook langer meegaan. Al is dit uiteraard afhankelijk van hoe en hoe vaak je slijpt. Nog een voordeel van deze slijpstenen is de keus in meerdere korrelgroottes. Door het relatief grote aanbod in verschillende slijpstenen, heb je veel keus om te kiezen voor de korrelgrootte die bij jouw slijptechniek of te slijpen messen past.

Klaar voor deze verstandige investering? Wij raden de slijpstenen uit de Skerper Professional of Naniwa Super Stone-series aan!

Slijpstenen voor de ervaren slijper

Ben je uitgeroeid tot een semi-professionele slijper? Is iedereen in je omgeving op de hoogte van je slijpskills en moet je de messen van al je kennissen slijpen? Dan is het tijd voor het echte werk. Het beste slijpgevoel, de minste slijtage en uiteraard het beste slijpresultaat. Dat is waar je naar op zoek bent. Nog meer verschillende korrelgroottes en bovendien ultrafijne korrelgroottes waarmee je je messen werkelijk scheermesscherp slijpt.

Het is een grote investering, maar met de slijpstenen uit de Naniwa Professional of Shapton Glass Stone-serie, haal je de absolute top in huis.

Ben je er al helemaal uit welke serie je kiest, maar weet je niet met welke korrelgrootte je moet beginnen? Lees hier meer over het kiezen van de juiste korrelgrootte.