Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Messen slijpen & onderhoud

Shapton Glass Stones HR: scherper dan glas

Shapton Glass Stones zijn Japanse slijpstenen. Anders dan de naam doet vermoeden slijp je niet op glas. Het getemperde glas wordt slechts als basis gebruikt voor een zeer hoogwaardige slijpsteen.

Deze steen slijpt snel en is zeer homogeen van structuur. Dit betekent dat ook het slijpresultaat erg gelijkmatig is. Een eigenschap die door slijpfanaten wereldwijd gewaardeerd wordt. Bovendien kun je meteen beginnen met slijpen: een scheutje water op de steen en slijpen maar. Voorweken is niet nodig. Eigenlijk kent de Shapton Glass Stones-serie alleen maar voordelen.

Shapton Glass Stones: het fijnste slijpen

Een ander voordeel is de brede selectie korrelgroottes in de Glass Stones-serie. Van een grove korrel 220 voor het herprofileren van een snede, tot een indrukwekkende korrel 16.000 voor blinkend polijsten. Vrijwel nergens vind je waterslijpstenen in zo’n fijne korrelgrootte! Stenen uit de Glass Stones-serie kunnen erg goed overweg met de moderne poederstaalsoorten. Een belangrijk voordeel in een markt waar superstalen als M390, CTS-204P, 20CV en S90V en hardheden boven de 60 HRC steeds vaker voor komen.

Waarom de glasplaat bij Shapton Glass Stones?

De slijpstenen zitten op een glasplaat gemonteerd om verschillende redenen. Het belangrijkste voordeel is dat de stenen hierdoor niet kromtrekken. Ook niet bij wisselingen in temperatuur en vochtigheid. Anderzijds kun je door de glasplaat deze stenen tot het laatst toe gebruiken. Ook als er na jaren slijpen nog maar een paar millimeter steen over is.

Shapton Glass Stones HR vs HC

Van de Shapton Glass Stones-serie bestaan twee varianten: de HC-serie en de HR-serie. De HC-serie is wat zachter, de HR-serie wat harder. Hierdoor is de HR-serie beter geschikt voor hardere staalsoorten en poederstalen. Bovendien slijpt de HR-serie wat “agressiever” dan de HC-serie. Shapton geeft aan dat de HC-stenen goed gebruikt kunnen worden voor koolstofstalen messen. Onze ervaring is dit ook met de HR-serie prima gaat.