Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Naniwa-slijpstenen: je slijpt met Naniwa als alleen het beste genoeg is

Naniwa Logo

De slijpstenen/wetstenen van Naniwa vormen de absolute wereldtop op slijpgebied. De eeuwenoude slijpkennis die in Japan aanwezig is, zorgt voor ongeëvenaarde kwaliteit. Naniwa controleert constant en op een hoog niveau de fabricatie en kwaliteit van de slijpstenen. Deze kwaliteit is de reden dat deze hoogwaardige Japanse slijpstenen ongekend populair zijn onder slijpfanaten.

We hebben momenteel vijf verschillende Naniwa-series. De Super-, Professional- en Diamond-serie zijn te kwalificeren als goed-beter-best. Verder hebben we Multi Stones: dubbelzijdige slijpstenen met aan beide zijden een andere korrelgrootte. En tot slot zijn er nog de ronde Chosera-stenen, die je kunt gebruiken voor het slijpen van lange messen.

Naniwa Multi Stones

Naniwa Multi-wetstenen zijn relatief zacht. Je dompelt ze daarom eerst onder water. Na een paar minuten zijn ze volgezogen met water en klaar voor gebruik. Naniwa Multi Stones hebben twee slijpkanten met verschillende korrelgroottes. Handig, want zo heb je met één slijpsteen alles al in huis! Kiezen voor deze serie is dus ook een praktische overweging. Ze zijn bovendien een goede keuze als je iets voordeliger uit wil zijn. De Multi-serie is de opvolger van de Combination-serie.

Naniwa Professional Stones

Naniwa Professional-wetstenen zijn na de Diamond-serie de hardste Japanse waterstenen. De slijtage is minimaal ze gaan jaren mee. De stenen nemen bovendien nauwelijks water op. Even natmaken en nathouden volstaat voordat je gaat slijpen. Naniwa Professional is de opvolger van de bekende Chosera-serie.

Naniwa Super Stones

Naniwa Super-wetstenen zijn de opvolger van de Naniwa Specialty Stones. Net als de Professional-serie zijn ze erg hard en nemen nauwelijks water op. Even natmaken en nathouden is ook hier voldoende als je gaat slijpen. Stenen van de Super-serie zijn dunner en gaan iets minder lang mee dan de Professional-serie.

Naniwa Diamond Stones

Naniwa Diamond-wetstenen zijn, in tegenstelling tot de andere series, voorzien van een gediamanteerde slijplaag. Dit maakt ze harder dan de andere stenen. De Diamond Stones zijn geschikt voor het slijpen van de harste staalsoorten. Ze bestaan uit een aluminium blok, met daarom een één millimeter dikke laag van diamantkorrels. Als bindmiddel gebruikt Naniwa hars, optimaal afgestemd op de korrelgrootte van de slijpsteen.

Slijpen met Naniwa Professional of Naniwa Super?

Naniwa Professional-wetstenen geven iets meer ‘slurry’ dan de Naniwa Super Stones. Slurry is een lichtgekleurde pasta die ontstaat tijdens het slijpen. Met deze pasta glijdt het mes makkelijker over de steen. Het geeft de steen bovendien een iets fijnere korrel. De resultaten zijn daardoor nog beter. Kortom: hoe meer slurry, hoe beter de resultaten.

Naniwa slijpaccessoires

Naniwa heeft handige slijpaccessoires. Ze helpen je voor, tijdens en na het slijpen om het maximale uit zowel je Naniwa-stenen als je messen te halen.