Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Messen slijpen & onderhoud

HORL: innovatieve messenslijpers uit het Zwarte Woud

De HORL-messenslijpers vinden hun oorsprong aan de voet van het Zwarte Woud. Het familiebedrijf van vader en zoon Otmar en Timo Horl. Het idee van Otmar om een rollende messenslijper te maken heeft hij bedacht in de jaren negentig. Samen met zijn zoon Timo, hebben ze door de jaren heen de messenslijper vormgegeven, geoptimaliseerd en gerealiseerd.

Gebouwd in het Zwarte Woud

Bij HORL doen ze alles zelf. Van de de selectie van het hout tot en met de eindmontage van de slijper. Horl kiest het beste hout en laat het in speciale ovens drogen tot 7-8% luchtvochtigheid, om maximale kwaliteit te garanderen. Door het gebruikte hout en het handwerk is elk HORL-product uniek. Uiteraard wel geproduceerd met de hoogste precisie en kwaliteit.

De rolslijper

De rolslijper is de messenslijper van HORL. Deze messenslijper slijpt in een vaste hoek van 15° en is daarmee voornamelijk geschikt voor keukenmessen. De messenslijper is een stevige cilinder bestaande uit hout en staal. Het massieve houten gedeelte van de rolslijper beweegt vrij van het stalen gedeelte en de slijpstenen. Je duwt de messenslijper langs het mes. Tijdens het duwen draaien de slijpstenen rond. Het houten gedeelte draait niet mee, waardoor de cilinder gemakkelijk vast is te houden tijdens het slijpen. De slijpstenen op de rolslijper zijn gemakkelijk te verwijderen door de slijpstenen linksom los te draaien.

Informatie

De HORL messenslijper: hoe ze het maken

Benieuwd hoe de HORL-messenslijpers worden gemaakt? Dat waren wij ook! De aardige mensen van HORL-1993 gaven ons een tijdje terug een unieke kans. We mochten een kijkje nemen bij de productie van de bijzondere en populaire HORL-messenslijpers.