Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Wicked Edge: uitbreidbaar, superieur en uiterst precies

Wicked Edge Sharpening Logo

Wicked Edge is als bedrijf gebouwd om één product: een geweldig slijpsysteem. Met veel opties en accessoires. Maar alleen met een product dat het niveau heeft van een Wicked Edge slijpsysteem kan een hele onderneming dragen. Met deze messenslijper is door iedereen een perfecte vouw in een mes te slijpen en de ultieme scherpte te bereiken.

Zoektocht naar kwaliteit

Clay Allison en Devin Kennemore zijn de drijvende krachten achter Wicked Edge. Hun zoektocht naar de ideale messenslijper begon na het testen van vele slijpmethodes. Dit resulteerde in hun systeem waarmee heel constant in de ideale hoek geslepen kan worden zodat de scherpte veel langer behouden blijft. Zelfs als een mes ogenschijnlijk even scherp geslepen is op een andere manier, dan kan de scherpte van de Wicked Edge duurzamer zijn.

Verschillende uitvoeringen

Het principe van de Pro-Pack 1 en 2 is identiek. De uitvoering van de Pro-Pack 2 is wat zwaarder en mechanisch wat preciezer. Voor de veelslijper heel fijn. Dat neemt niet weg dat het resultaat van beide systemen fantastisch is.
 

Wicked Edge Generation III: grote innovaties

In 2015 is de Wicked Edge Generation 3 uitgekomen. Een grote verbetering ten opzichte van de Pro Pack 2. Hij is namelijk voorzien van een klembek die met een hendel eenvoudig op spanning kan worden gebracht. Het systeem met de imbussleutel is hierdoor niet meer nodig.

Ook is de manier waarop de hoek wordt ingesteld verbeterd. Door eenvoudigweg een hendel te verschuiven wordt de slijphoek van beide armen tegelijk aangepast. Zo komt onbedoeld asymmetrisch slijpen nooit meer voor en is het terugvinden van vorige instellingen erg gemakkelijk.

Verder ziet de Generation 3 er nog strakker uit. Hij neemt minder ruimte op tafel in beslag en de slijpstenen kunnen in het slijpsysteem opgeborgen worden. Het is ontzettend handig georganiseerd. De Wicked Edge Generation III is een volwassen slijpsysteem waarmee je nog eenvoudiger een akelig scherp resultaat bereikt.