Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Messen Slijpen & Onderhoud

EZE-LAP: slijpen met diamanten slijpstenen

EZE Lap Logo

Het Amerikaanse EZE-LAP maakt diamanten producten voor het slijpen van messen en gereedschappen. Het bedrijf fabriceert duurzame en makkelijk te gebruiken diamanten slijpproducten voor een zeer vriendelijke prijs.

Hiervoor maakt het gebruik van moderne technologieën en een uniek fabricageproces. Het is dan ook niet voor niets dat EZE-LAP in de VS bekendstaat als The Sharpener People. Want wat je ook gaat slijpen, EZE-LAP heeft het juiste gediamanteerde slijpproduct voor jouw messen en gereedschappen.

Kwalitatief hoogwaardige slijpproducten

Sinds begin jaren ’70 maakt EZE-LAP kwalitatief hoogwaardige diamantslijpproducten. Deze komen tot stand door hun gepatenteerde hittebehandelingsproces waarbij de diamantdeeltjes gebonden worden met een roestvrije metalen legering. De diamantdeeltjes zijn zeer egaal verdeeld, waardoor het oppervlak mooi vlak is voor een consistent slijpresultaat. Bovendien wordt een hardheid van 72 HRC gehaald. Dit maakt dat de producten van EZE-LAP geschikt zijn voor de meest uiteenlopende materialen, van carbide tot de hardste staalsoorten van moderne keukenmessen.

Vijf verschillende korrelgroottes

EZE-LAP maakt gebruik van vijf verschillende korrelgroottes: extra grof (150 grit), grof (250 grit), medium (400 grit), fijn (600 grit) en superfijn (1200 grit). Dit geeft je de mogelijkheid om precies de juiste korrelgrootte(s) te kiezen voor jouw slijpklussen. Naast diamantslijpstenen maakt EZE-LAP keramische varianten. Hiermee polijst je de snede voor een mooie finishing touch.

Altijd de juiste slijphoek

Op een gediamanteerde slijpsteen van EZE-LAP slijp je als ervaren slijper gemakkelijk uit de hand. De stenen zijn onder meer verkrijgbaar als pocketslijpstenen, opvouwbare pocketslijpstenen en bench stones. Mocht je moeite hebben met het vinden van de juiste slijphoek, dan heeft EZE-LAP ook een slijpsysteem waarmee je altijd met de correcte hoek slijpt. Een mooi compact slijpsysteem waarmee je slijpklus een stuk eenvoudiger wordt!