Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Messen slijpen & onderhoud

Slijpsystemen: slijp je messen eenvoudig en snel

Slijpsystemen helpen je eenvoudig en snel je messen weer vlijmscherp te slijpen. Het grote voordeel van een slijpsysteem is dat je altijd de gewenste slijphoek te pakken hebt. Bij het slijpen op waterstenen bijvoorbeeld is dit toch vooral een kwestie van gevoel. Op een slijpsysteem kun je de hoek daarentegen tot op de graad nauwkeurig afstellen. Zo slijp je je messen iedere keer weer net zo scherp als na de vorige slijpbeurt!

Slijpsystemen maken gebruik van staafjes of stenen. Veelal zet je deze in de juiste hoek en haal je de snede van je mes erlangs. Andersom komt ook voor: je klemt je mes vast en je beweegt de slijpsteen of -staaf over de snede van het mes. Bekende slijpsystemen zijn die van Wicked EdgeEdge ProSpyderco en Lansky. Stuk voor stuk uitermate geschikt voor het slijpen van diverse messen en tools. Enkele populaire slijpsystemen uit ons assortiment lichten we kort toe.

Spyderco Sharpmaker slijpsysteem

De Spyderco Sharpmaker is misschien wel het bekendste slijpsysteem dat er is. Dit eenvoudige slijpsysteem werkt met verschillende staafjes die je in een specifieke hoek in de houder plaatst. Vervolgens beweeg je je mes er gewoon langs. Niet alleen Spyderco maakt gebruik van deze methode, ook Lansky heeft slijpsystemen die op deze manier werken. Beide slijpsystemen staan garant voor enorm scherpe messen.

Wicked Edge slijpsystemen

Met een Wicked Edge komt een professioneel slijpresultaat voor iedereen binnen handbereik. Met dit uitgebreide systeem gaat slijpen nog eenvoudiger en sneller. Je klemt je mes vast in de 'bek' van het slijpsysteem, stelt de juiste hoek in en je kunt gaan slijpen. Hiervoor gebruik je slijpstenen die vastzitten aan geleidestaafjes waardoor je altijd de juiste hoek hebt tijdens het slijpen. Van Zwitserse zakmessen tot keukenmessen, van survivalmessen tot herenmesjes: met een Wicked Edge slijp je ze snel en heel nauwkeurig. Met gegarandeerd een wicked sharp edge! In onze infotopics lees je meer over het slijpen op en het onderhouden van een Wicked Edge-slijpsysteem.

Edge Pro Apex slijpsysteem

Een ander bekend slijpsysteem is de Edge Pro Apex. Dit is een relatief compact en gebruiksvriendelijk slijpsysteem waarmee je eenvoudig je messen slijpt. Of dit nu keukenmessen zijn of kleine zakmessen: voor de Edge Pro maakt dit niet uit. De Edge Pro werkt weer anders dan eerder genoemde systemen. Je zet hem met zuignappen stevig vast op glad oppervlak, bepaalt de slijphoek door de geleider van de slijpsteen op de juiste hoogte in te stellen en plaatst vervolgens je mes tegen een aluminium plaatje. Helemaal gesetteld en klaar om te slijpen! De Edge Pro bewijst dat slijpen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Meer weten over het slijpen op een Edge Pro Apex? Lees dan ons topic hoe slijp je op een Edge Pro Apex.