Vandaag besteld, morgen verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Messen slijpen & onderhoud

Stroppen: voor een vlijmscherpe mirror-edge

Met stropping of stroppen wordt het polijsten van de snede van een scherp mes bedoeld. Door je mes te stroppen, geef je de snede zijn finishing touch. Denk je na het slijpen op je allerfijnste slijpsteen geen scherper resultaat meer te kunnen halen? Probeer dan eens een strop. Met een strop zoals een leren slijpriem of een paddle strop bereik je pas echt de ultieme scherpte. Daarbij glimt je mes ook nog eens als nooit tevoren.

Door je snede te stroppen worden braampjes en andere onvolkomenheden, die na het slijpen op slijpstenen zijn achtergebleven, verwijderd. Het gevolg: een nóg scherper mes. Het grote voordeel van stroppen is dat je geen metaaldeeltjes meer weghaalt, maar het metaal ‘uitlijnt’. Hierdoor wordt je mes scheermesscherp, zonder materiaal te verliezen.

Bij het stroppen, voornamelijk op een stoffen strop, heb je een polijstmiddel nodig. Dit vergemakkelijkt het stroppen en zorgt dat je mes sneller scherp is. Deze polijstmiddels hebben een uiterst fijne korrel, waarmee je een ultiem slijpresultaat behaalt. In ons assortiment vind je onder andere slijppasta van SkerperDMTWicked Edge en meer! Perfect om een vlijmscherp resultaat te behalen bij het stroppen.