Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Messen slijpen & onderhoud

Span- en scheerriemen

Een spanriem of scheerriem is gemaakt voor het stroppen van je (scheer)mes. Een span- of scheerriem is een flexibele leren riem die je op spanning zet voordat je gaat stroppen. Je trekt het leer strak met het spansysteem zodat je optimaal resultaat behaalt. De scheerriem wordt voornamelijk gebruikt door mannen die scheren met een open scheermes, maar kan ook prima gebruikt worden voor andere messen. Wij verkopen span- en scheerriemen van Herald Solingen, Dovo en ons eigen merk Skerper.

Scheerriem gebruik met stropping pasta?

Het leer van de scheerriemen en de spanriemen kan behandeld worden met een stropping pasta of balsem. Hiermee geef je de snede net een beetje extra glans en scherpte. Een klein beetje aanbrengen en het polijsten zal lange tijd optimaal verlopen.

Gebruikerstip voor het stroppen van scheermessen

Ben je bezig met het stroppen van een open scheermes? Let er dan op dat je eerst het contact tussen de snede en de scheerriem verbreekt en daarna pas met de rug van het scheermes. Hiermee voorkom je dat je de dunne (en dus kwetsbare) snede van het lemmet beschadigt. Dat je het mes bij het stroppen enkel in de richting van de rug van het lemmet beweegt spreekt uiteraard voor zich.