Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

How-to

Hoe onderhoud je een leren strop?

Om lang van je strop te kunnen genieten is onderhoud erg belangrijk. Daarom is het handig om bij gebruik van compound af en toe eens de compound van je strop te halen en je strop van wat lederbalsem te voorzien. Dit klinkt echt spannender dan het is (en zo heel spannend klonk het niet eens). Je smeert namelijk gewoon met een doekje of een oud t-shirt wat lederbalsem op de strop en laat het inwerken. We hebben hiervoor verschillende pasta’s en balsems in onze webshop. Sommige mensen vinden het hierbij ook fijn om dit met de muis van de hand te doen. Kwestie van gevoel.

Herhaal het inwrijven eventueel nog eens als je merkt dat de strop de balsem wel heel snel op neemt. Ga door tot de strop verzadigd is en wrijf hem dan nog even na met een droge doek om de balsem in te masseren en overtollige balsem eraf te halen. Het beste kun je de strop nu even een nachtje laten liggen om de boel in te laten trekken voor je er compound op aanbrengt.

Door je leren strop zo af en toe van een opfrisbeurt te voorzien zorg je ervoor dat hij mooi soepel blijft. Ook haarscheurtjes of grotere scheuren worden zo voorkomen.

Afgesloten bewaren

We adviseren om de strop in een afgesloten plastic zak te bewaren. Hierdoor voorkom je uitdroging, maar belangrijker nog: je houdt je strop schoon. Denk je in dat er een zandkorrel op je strop belandt en je gaat er met je fijn gepolijste snede overheen. Dan heb je heel snel een dikke kras op je lemmet zitten. Nachtmerrie. Voorkomen dus. Ook adviseren wij je om bij gebruik van meerdere strops in verschillende korrelgroottes vervuiling te voorkomen. Leg dus je 5 micron strop niet op je 1 micron strop. Je riskeert dan grotere deeltjes op je fijnere strop waardoor je grotere krasjes trekt dan je wilt.

Stroppen maar!

Nu weet je alles over het voorbereiden, onderhouden en gebruiken van een lederen strop. Heb je naar aanleiding van dit artikel nog tips voor ons? Manieren om het stroppen nog makkelijker of beter te maken? Laat het ons weten! Stuur ons een mailtje, tweet of berichtje via Facebook. We zijn blij met alle feedback!