Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Messen slijpen & onderhoud

Slijpstaven: voor de dagelijkse slijpbeurt van je messen

Slijpstaven zijn zeer geschikt voor het dagelijks onderhoud van je messen. Heeft je koksmes wat moeite om door die lap vlees te snijden? Slijp 'm even bij op een keramische of gediamanteerde slijpstaaf en het zal al gauw weer een stuk soepeler gaan. In tegenstelling tot het aanzetstaal, is een slijpstaaf namelijk een echt slijpinstrument.

De slijpstaaf neemt heel erg weinig materiaal van je mes weg. Als je een mes intensief gebruikt, dan kun je je slijpstaaf dagelijks of in ieder geval met enige regelmaat gebruiken. Je mes blijft hierdoor scherp en je stelt het grotere onderhoud met een slijpsteen of slijpmachine nog even uit. Een ander groot voordeel van slijpen met een slijpstaaf is dat je er ook gekartelde snedes, zoals die van je broodmes, mee kunt slijpen. 

Slijpstaven kopen

Wil je de juiste slijpstaaf kopen, dan heeft Knivesandtools een uitgebreid assortiment. We hebben slijpstaven van onder andere Global, Lansky, Skerper en Wüsthof. Of je voorkeur nu uitgaat naar een keramische of een gediamanteerde variant: jouw ideale slijpstaaf zit er beslist tussen. Van belang is dat je in ieder geval een slijpstaaf kiest waarvan de lengte langer is dan het (langste) mes dat je wilt slijpen. Net als bij een aanzetstaal haal je het mes namelijk in één beweging van boven naar beneden langs de slijpstaaf, waarbij je bij de hiel van het mes begint en bij de punt eindigt.

Tip van het huis

Onze persoonlijke favoriet is de keramische slijpstaaf van Skerper. Deze heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is absoluut aan te bevelen.

Wil je meer weten over de voor- en nadelen van verschillende slijpmaterialen? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.