Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers

Messen slijpen & onderhoud

Slijpstaven: voor de dagelijkse slijpbeurt van je messen

Keramische slijpstaven of met een diamanten (gediamanteerd) buitenkant, zijn zeer geschikt voor het dagelijks bijhouden van je mes. In tegenstelling tot het aanzetstaal, is een slijpstaaf echt een slijpinstrument. 

De slijpstaaf neemt heel erg weinig materiaal van je mes weg, zodat deze scherper wordt. Tevens kan je met een slijpstaaf een broodmes slijpen. Als je een mes intensief gebruikt, dan kan je dagelijks of met zekere regelmaat de slijpstaaf gebruiken. Je mes blijft scherp en je stelt het grotere onderhoud met een slijpsteen of slijpmachine nog even uit.

Slijpstaven kopen

Wil je de juiste slijpstaaf kopen, dan heeft knivesandtools.nl een uitgebreid assortiment. We hebben slijpstaven van o.a. Global, Wüsthof, Lansky en Skerper. De diamanten slijpstaaf en keramische slijpstaaf die bij je messenset past, zoek je zo uit. De keramische slijpstaaf van Skerper heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is absoluut aan te bevelen. Zorg in ieder geval dat de slijpstaaf die je koopt een langere lengte heeft dan het mes dat je wilt bijslijpen. Net als bij een aanzetstaal haal je het mes van boven naar beneden langs de slijpstaaf, waarbij je bij de handgreep van het mes begint en bij de punt eindigt.