Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Wicked Edge tips & tricks

Je messen slijpen met plezier: dat doe je op een Wicked Edge-slijpsysteem. Het systeem werkt recht voor z’n raap en maakt slijpen een stuk eenvoudiger. Professioneel geslepen messen komen nu ook voor jou binnen handbereik! Om het absolute maximum uit je Wicked Edge te halen kwamen wij een aantal handige tips en tricks tegen die we je niet willen onthouden. Daarmee heb je nog meer plezier van je slijpsysteem.

  • Zet een klein magneetje op de voet van de Wicked Edge. Tijdens het slijpen vangt dit het grootste deel van de metaaldeeltjes op. Scheelt enorm bij het opruimen! Daarnaast voorkom je dat de metaaldeeltjes tussen alle draaipunten en scharnieren komen te zitten.
  • De kans dat je lemmet beschadigt op de Wicked Edge is echt heel erg klein. Ben je toch bang dat je iets beschadigt? Plak dan een stukje tape op je lemmet, voor je het inklemt. In principe is een stukje afplaktape voldoende, maar andere tape kan natuurlijk ook. De klem kan zo geen enkele schade toebrengen aan je lemmet. Je kunt ook een deel van het handvat afplakken. Dit voorkomt dat er metaaldeeltjes in het draaimechanisme terecht komen.
  • Wij denken dat je de diamanten slijpstaven voldoende schoon krijgt met een beetje water en zachte zeep. Echter, voor een echt grondige reiniging, zagen wij de volgende tip voorbij komen: een ultrasoon badje. Doe de staaf (alleen het slijpgedeelte) in het badje en hij wordt schoon als nooit tevoren. Dergelijke ultrasoonreinigers zijn eenvoudig verkrijgbaar bij jouw elektronicaspecialist.
  • Vind je het geluid van de slijpstaven over de geleiderstaafjes vervelend? Doe dan een heel klein beetje siliconenspray op de staafjes. Dit vermindert de frictie en maakt het geluid een stuk zachter.
  • Zet niet te veel druk. Minder is bij de Wicked Edge beter. De slijpstaven moeten het werk doen, jij hoeft ze eigenlijk alleen maar te bewegen.

Met alleen een Wicked Edge behaal je geweldige slijpresultaten. Met deze tips en tricks weet je zeker dat je het maximale uit je slijpsysteem haalt. Het allerbelangrijkste hebben we echter nog niet genoemd: oefenen! Leer de Wicked Edge kennen en probeer alle mogelijkheden rustig uit. Wij raden aan hiervoor een oefenmes gebruiken, dan kun je rustig je gang gaan. Met een scheermesscherp mes als resultaat.