Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Messen slijpen & onderhoud

Naniwa Diamond slijpstenen

Met de Naniwa Diamond slijpstenen slijp je je keukenmessen van zeer hard staal. Zelfs keramische messen kun je met deze diamanten slijpstenen weer op scherpte brengen. De Japanse stenen bestaan uit een aluminium blok, met daarom een één millimeter dikke laag van diamantkorrels. Als bindmiddel gebruikt Naniwa hars, optimaal afgestemd op de korrelgrootte van de slijpsteen.

Toevoeging water optioneel

Je kunt deze slijpstenen zowel met als zonder water gebruiken. Het toevoegen van water heeft als voordeel dat het slijpsel meteen afgevoerd wordt. Wil je water gebruiken, besprenkel de stenen dan alleen, dompel ze bij voorkeur niet onder.

Een andere prettige bijkomstigheid van diamant is dat het niet hoeft te worden bijgeslepen. Diamanten slijpstenen blijven in principe altijd vlak. Van belang is verder te weten dat je diamanten slijpstenen dient in te slijpen. Dit wil zeggen dat ze in beginsel iets grover slijpen. Na pakweg vijf tot tien slijpbeurten krijgen ze hun ideale werking.

Zes korrelgroottes

De slijpstenen uit de Diamond-serie van Naniwa bieden we aan in zes verschillende korrelgroottes: 400, 600, 800, 1000, 3000 en 6000. Wil je weten welke korrelgrootte je nodig hebt? Bekijk dan onze videohandleiding hierover. Als vuistregel kun je het volgende hanteren:

  • 120 tot 600: geschikt voor voorslijpen van botte messen
  • 800 tot 1000: geschikt voor het scherp maken en houden van messen die in goede staat zijn
  • 2000 tot 3000: geschikt voor een resultaat scherper dan fabrieksklaar
  • 5000 tot 10000: geschikt voor het scheermesscherp slijpen (polijsten) van messen