Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Bushcraftbijlen: compacte bijlen voor al je bushcraft taken

Bushcraftbijlen zijn essentiële gereedschappen voor buitenliefhebbers, ontworpen voor veelzijdigheid en duurzaamheid in het bos. Deze bijlen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de veeleisende behoeften van outdoor activiteiten, zoals het hakken van hout, het bouwen van onderkomens en het carven van hout. Met ergonomische handgrepen en scherpe, stevige bijlkopen bieden bushcraftbijlen betrouwbaarheid voor iedereen die graag buiten avonturiert.

Lees meer
37 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 16.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 16.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 16.000 producten

Bushcraftbijlen eigenschappen

Bushcraftbijlen zijn ontworpen voor veelzijdigheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Ze hebben een compact formaat zodat ze makkelijk mee te nemen zijn in of aan je rugzak, maar bieden toch voldoende slagkracht om hout te splijten of een boom om te halen. Het blad is scherp, geschikt voor het hakken van bomen, het klieven van hout, carven van hout en precisiewerk. De ergonomische handgreep zorgt voor comfort en grip tijdens gebruik in meerdere handposities. Vaak zijn de stelen van hout gemaakt, deze kan je zelfs in de bush vervangen. Weer een leuk bushcraft project.

Hoe kies je de beste bushcraftbijl?

Voor het kiezen van een bushcraft bijl moet je eerst weten waar je de bijl voornamelijk voor gaat gebruiken. Zo is een bijl met een wat langere steel (ongeveer 60 cm steellengte of langer) handig voor het omhalen van bomen voor onderdak of brandhout in de wintermaanden. Door de langere steel krijg je meer slagkracht. Ook is de bijlkop vaak wat zwaarder bij dit soort bijlen ten opzichte van bijlen met een kortere steel. Dit komt van pas tijdens het kloven. Ben je meer op zoek naar een bijl om houtbewerkprojecten te doen en klein hout te kloven dan past een kleiner bijltje (ongeveer 40 cm steellengte of kleiner) wat beter. De kleinere bijl is makkelijker mee te nemen en fijner in gebruik als je voor langere tijd aan een precisieklus werkt. Ben je toch opzoek naar een allround bijl dan zou je er precies tussenin kunnen gaan zitten qua bijlgrote (ongeveer 50cm steellengte).

Hoe onderhoud ik een bushcraftbijl?

Wil je lang gebruik maken van je bijl dan is het aan te raden deze ook goed te onderhouden. Heeft de bijl een houten steel dan is het goed om deze in het begin af en toe een laagje gekookte lijnolie te geven. Meestal zijn de bijlkoppen gemaakt van koolstofstaal, wat betekend dat ze kunnen roesten. Zorg dat de bijlkop droog is voor je hem opruimt. Ook kan er een laagje ballistololie gebruikt worden op de bijlkop om roestvorming tegen te gaan, vooral als je de bijl voor langere tijd niet gebruikt. Het slijpen van een bijl gaat net iets anders dan het slijpen van een bushcraftmes. Hierover vind je meer in onze hoe onderhoud je een bijl

Veelgestelde vragen over bushcraftbijlen