Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Outdoor & gear

Hakbijlen: moeiteloos bomen vellen

Een hakbijl gebruik je om bomen om te hakken. Efficiënt overbrengen van de slagkracht en deze slagkracht omzetten door een effectieve snede is hierin erg belangrijk. Is de kop van een hakbijl te dik? Dan kom je het hout niet in. Te dun en de bijl is niet sterk genoeg. Daarom biedt een goede hakbijl een perfecte balans tussen ergonomie en ‘snij’-kracht.

De beste hakbijlen

Hier vind je de beste hakbijlen van topmerken als Fiskars en Hultafors die de traditionele Scandinavische bijlentraditie voortzetten. Maar ook de exclusieve handgesmede hakbijlen van Autine vind je hier.

Hakken als een pro

Al eeuwenlang worden bijlen gebruikt voor allerlei toepassingen. Het is een prachtig stuk gereedschap, maar ook gevaarlijk om te gebruiken. Het is dus belangrijk dat je goed weet hoe je met je bijl aan de slag moet gaan. Dat komt trouwens niet alleen de veiligheid ten goede, maar met de juiste techniek werk je ook het meest efficiënt. En dat scheelt kracht en energie! In onze How To's lees je alles over bijlen.

Zorg goed voor je bijl

Behalve het juiste gebruik is het onderhoud van je bijl ook erg belangrijk. Ten eerste is het belangrijk om de steel goed te verzorgen. Is de steel van je bijl van rubber of kunststof? Dan is er bijna geen onderhoud nodig. Een houten steel vergt wat meer werk. Hoe je die onderhoudt lees je in onze topic over bijlonderhoud. Slijp bovendien je bijl regelmatig. Hoe je dat doet? In onze How To over het slijpen van een bijl lees je er alles over.