Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Outdoor & Gear

EKA vouwzagen en bijlen: Zweedse kwaliteit voor dagelijks werk

Het Zweedse bedrijf EKA maakt naast messen ook heel handige outdoor tools. Wanneer je er op uit trekt is niet alleen functionaliteit maar ook gewicht en draagbaarheid belangrijk. 

EKA besteed hier vele aandacht aan, dit zie je onder andere terug in de Viking Saws. Opvouwbaar, lichtgewicht zonder af te doen aan functionaliteit!

Een ontzettend lange traditie

Het concept werkt blijkbaar want de geschiedenis van EKA gaat terug tot 1882. De fabriek is gelegen in de plaats Eskilstuna, ook wel eens de messenhoofdstad van Noord-Europa genoemd. De regio heeft meer en minder bloeiende tijden gehad. Nadat het stof van de geschiedenis was neergedwarreld stond mede dankzij modernisering en goed gekozen modellen, fier de grootste messenfabriek van de regio overeind: EKA.
 

Handgrepen van hout en kunststof

De meeste messen zijn leverbaar met handgrepen van kunststof en hout. Het kunststof voelt zacht aan. Dit is erg comfortabel en biedt veel grip, ook onder natte omstandigheden. Je kan kiezen uit zwart of juist opvallende kleuren als oranje. Voor de liefhebbers van natuurlijke materialen zijn de houten varianten leverbaar. Hoewel die de zachtheid van het kunststof missen liggen deze perfect in de hand. Vingergroeven en ribbels zorgen voor de grip.