Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Outdoor & gear Hultafors bijlen
Outdoor & Gear

Hultafors bijlen: met traditie gesmeed

Hultafors logo

Hultafors bijlen staan voor kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Om dit te bereiken werkt Hultafors nauw samen met professionals die (soms letterlijk) met hun voeten in de klei staan. 

Professionals die hun handen gebruiken. Zij weten tenslotte het beste wanneer gereedschap zo handig mogelijk is. Volgens deze filosofie werkt Hultafors al meer dan 130 jaar lang aan het ontwikkelen van duurzame gereedschappen voor de ambachtslieden. Gereedschap waar je in alle omstandigheden, iedere dag op kunt vertrouwen.

Hultafors bijl

De Hultafors bijlen worden nog altijd in Zweden gesmeed, uit Zweeds bijlenstaal. Wil je een Hultafors bijl kopen? Dan zit je bij ons goed. Wij hebben namelijk een ruim assortiment op voorraad. Of je nu opzoek bent naar een kleine handbijl, een bushcraftbijl, een kloofbijl, velbijl of hakbijl; een Hultafors bijl snijdt pas echt hout.

Geschiedenis van Hultafors

De oorspronkelijke bijlensmederij van Hultafors is in 1697 al ontstaan in Hults bruk, Östergötland in Zweden. In 1883 was het begin van het Hultafors zoals we het vandaag de dag kennen. Hier begon het bij de nu alom bekende duimstok, die door Karl-Hilmer Johansson Kollén uitgevonden is. Vanuit dit product is Hultafors hard aan de weg blijven timmeren om nog betere gereedschappen te produceren, altijd tegen een zeer redelijke prijs.