Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Bijl kopen? Wij hebben al vaker met dat bijltje gehakt

Wanneer je op zoek bent naar een kloofbijl, hakbijl, timmermansbijl of handbijl ben je bij knivesandtools aan het juiste adres. Van de traditionele handgesmede Zweedse bijlen van Hultafors, tot de moderne Fiskars bijlen: wij kunnen ze allemaal uit voorraad leveren. Natuurlijk hebben wij ook werpbijlen en tomahawks van merken als Böker en Cold Steel.

Hoe kies je de juiste bijl?

Wanneer je op zoek bent naar een bijl is het belangrijk na te gaan welk type bijl je eigenlijk nodig hebt. De verkeerde bijl kan er namelijk voor zorgen dat je veel meer energie nodig hebt om hetzelfde te bereiken. Daarnaast kan de verkeerde bijl voor de verkeerde taak ook nog eens gevaarlijk zijn.

Kloofbijl

Wil je hout kloven voor de open haard of kachel? Dan heb je een kloofbijl nodig. Afhankelijk van jouw lengte en postuur kies je een kloofbijl van passend gewicht en formaat. De kop van een kloofbijl is richting de snede dun zodat hij makkelijk het hout binnen dringt. Al snel wordt de kop breder om zo het hout uiteen te duwen. Een kloofbijl is echt alleen voor kloven en kan niet worden gebruikt voor hakken.

Werpbijl

Wil je een bijl om mee te werpen? Dan moet je een werpbijl of tomahawk hebben. Deze zijn wat lichter van gewicht en wat dunner van profiel. Bovendien is vaak ook de achterkant van de kop scherp bij een tomahawk.

Handbijl

Tijdens trektochten of kampeertrips wil je een lichtgewicht bijl hebben. Een kleine handbijl of kampeerbijl is dan de beste optie. Om nog meer gewicht te besparen kun je kijken naar een stevige tomahawk, alleen wil dit door het beperkte gewicht nog wel eens te licht zijn voor kloofwerk. Ditzelfde advies geldt overigens ook voor een bijltje voor aanmaakhoutjes.

Hakbijl

Wil je bomen omhakken om je echt houthakker te voelen? Dan heb je een hakbijl of vilbijl nodig. Deze is geoptimaliseerd voor het omhakken van bomen. Let op dat je hiervoor geen kloofbijl pakt, deze worden namelijk nog wel eens door elkaar gehaald.

Bijlen

Hoe slijp je een bijl?

Regelmatig bereikt ons de vraag hoe je het best je bijl kunt slijpen. Een goede vraag die we graag beantwoorden. Immers, we hebben al geregeld met dit bijltje gehakt en kunnen je er zodoende van alles over vertellen.
Ontdek