Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
OUTDOOR & GEAR

Kloofbijlen: kloof hout als nooit tevoren

Een goede kloofbijl is essentieel voor het efficiënt kloven van haardhout. Ze zeggen wel eens dat je het van een houtkachel meerdere keren warm krijgt: het vellen van de boom, het op maat zagen van de blokken hout, het kloven en uiteindelijk het stoken. Met een goede kloofbijl zorg je ervoor dat je in ieder geval de stap van het kloven wat verlicht.

De kop van een kloofbijl heeft de vorm van een wig. Speciaal ontworpen om zo vlot en soepel mogelijk een blok hout uit elkaar te splijten. Bij ons vind je de fantastische kloofbijlen van Hultafors en Fiskars. Scandinavische merken met honderden jaren ervaring in het produceren van kwalitatief uitmuntende kloofbijlen.

Hoe kies je een passende kloofbijl?

Niet alleen de keuze voor een kwalitatief goede kloofbijl telt, een passende kloofbijl is minstens zo belangrijk. Een te kleine of te grote kloofbijl maakt het kloven onnodig lastig. Niet alleen omdat het dan langzamer gaat, vooral ook omdat je je schouders en rug overbelast. Dat wil je natuurlijk niet.

Een vuistregel is dat de lengte van de steel ongeveer even lang moet zijn als de lengte van je gestrekte arm. Wanneer je daar in de buurt zit komt het altijd goed. Zo voorkom je dat je als twee meter lange reus met een bijl werkt die bedoeld is voor iemand van 1,60. Tegelijk kan het zijn dat kleinere houtblokken soms wat lastiger te kloven zijn met een grotere kloofbijl. In die gevallen kan een kleinere kloofbijl juist een uitkomst bieden.