Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Outdoor & Gear

Estwing bijlen: full tang bijlen uit Amerika

Estwing bijlen hebben een unieke positie. De bijlen staan in de Verenigde Staten bekend als 's werelds eerste, beste en, in de ogen van de meeste mensen, de enige massief gesmede bijlen. De bijlen van Estwing onderscheiden zich door het feit dat de bijlen uit één stuk staal worden gemaakt, inclusief de greep. De bijlen zijn full-tang en afgewerkt met een greep van leer of kunststof/rubber om de schok te absorberen. De bijlen van Estwing zijn de maatstaf voor onovertroffen kwaliteit en afwerking. 

Estwing-gereedschappen staan ​​bekend als 's werelds eerste en mooiste lijn van massieve stalen hamers, bijlen en andere gereedschappen. Met deze erkenning is het bedrijf uitgegroeid van een eenmansbedrijf tot een leider in zijn vakgebied.

Ontstaan van Estwing

Estwing is in 1923 opgericht door Ernest O. Estwing. Zijn idee was om de sterkst mogelijke constructie te bieden voor gereedschappen. Uiteindelijk is het merk bekend geworden door zijn hamers gemaakt uit één stuk. De gevaarlijke losse koppen en de nodige verbindingen waren hiermee verleden tijd. Eerst hadden de hamers een mooie gelamineerde lederen grip en later werd daar ook de exclusieve nylon grip aan toegevoegd. Deze blauwe grip is de meest duurzame grip en het is een perfecte aanvulling op Estwing's mooie gelamineerde lederen greeplijn. Na meer dan twee jaar testen, is Estwing's nieuwe Shock Reduction Grip geperfectioneerd. Uiteindelijk is Estwing dit kunstje ook op bijlen gaan toepassen en zo zijn de full-tang bijlen ontstaan.

WK4oAa75dBg