Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Silky zaag kopen?

Silky logo

Silky zagen worden al sinds 1919 gemaakt door Um Kogyo Inc in Japan. Voor vrijwel ieder doeleinde is er wel een geschikte Silky zaag te vinden. Van boomverzorger tot timmerman of bushcrafter. Verschillende toepassingen vergen immers een eigen aanpak. Nat en zacht hout zaag je met een grove vertanding, terwijl droog en hard hout het best met een fijne vertanding kan worden gezaagd.

Silky Pocketboy zagen

Kenmerkend voor het assortiment Silky zagen zijn de klapzagen. Dit zijn de zagen die opgevouwen kunnen worden, net zoals een zakmes. Hierdoor is de Silky Pocketboy zaag ideaal voor gebruik door bushcraft liefhebbers. Je neemt hem makkelijk mee in een rugzak en hebt hem zo altijd bij de hand wanneer het nodig is. In geopende toestand vergrendelt het zaagblad zich zodat hij niet zomaar dicht kan klappen. Wel zo veilig. De Silky Bigboy is met een geopende lengte van 76 centimeter de grootste vouwzaag op de markt. Desondanks is de zaag met een gewicht van slechts 430 zeker lichtgewicht en draagbaar te noemen.

Silky zaag gebruiken

Het zaagblad van een Silky zaag is over het algemeen een stuk harder dan dat van conventionele tuinzagen. Hierdoor moet er iets voorzichtiger mee omgesprongen worden. Deze voorzichtigheid betaalt zich uiteindelijk gemakkelijk terug doordat een Silky zaag erg vlot zaagt. Ervaar het gemak van een Japanse trekzaag, koop een Silky zaag!