Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,5
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Aftikkers
Home Outdoor & gear Mizuno Seisakujo

Outdoor & Gear

Mizuno Seisakujo bijlen: handgemaakt in Japan

De Japanese bijlen van Mizuno Seisakujo worden met de hand gemaakt in Sanjo, Japan. Ontstaan door de Japanse legende Mizuno-san hebben de bijlen unieke en traditionele Japanse patronen uit verschillende regio's van het land. Tegenwoordig worden de bijlen gemaakt door Isao Mizuno en zijn zonen. Zij zijn trouw aan de technieken uit de geschiedenis als het gaat om het smeden van Japanse bijlen. Dat zie je terug aan de verbluffende vorm en afwerking. De koppen zijn geëvolueerd voor verschillende toepassingen en geschikt voor diverse houtvariëteiten. De bijlen zijn gemaakt voor het precieze snijwerk en niet voor de botte slag. Gebruik de bijlen met een beetje liefde en je gaat ongeëvenaarde snelheid en efficiëntie ervaren.

De steel van een Mizuno bijl

De stelen zijn gemaakt van de Japanse witte eik en vervolgens geschroeid. Hierdoor wordt de buitenkant afgedicht en is de greep beschermd tegen weersinvloeden en om rotten tegen te gaan. De stelen zijn ergonomisch gevormd en vlak onder de kop zit een subtiele inkeping voor je wijsvinger. Hierdoor ligt de bijl fantastisch in de hand bij de fijnere werkzaamheden.

De kop van een Mizuno bijl

De gelamineerde stalen bijlkop bestaat uit 3 lagen. (Warikomi). Het middenvlak van de snede is gemaakt van 0.45% carbonstaal. Het staal eromheen is zachter. Hierdoor heb je een zeer hard snijvlak en het zachtere staal om de klap op te vangen. Op de bijlkop vind je Japanse tekens. Het ontwerp verwijst naar Kumadori of Kabuki, een zeer traditioneel Japans dans. De letter onder het teken is een oud Japans teken en lees je als 'Mizuno'.
Aan beide zijde van de bijlkop vind je strepen. Het ziet er bijzonder uit, maar het heeft ook zeker een betekenis. De zeven strepen staan voor de acht bergen, waarbij de achtste niet wordt vermeld omdat het ongeluk kan brengen.