Voor 18.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Outdoor & Gear

Paracord kopen? Dat doe je voordelig bij Knivesandtools

Paracord is een oersterk, lichtgewicht nylon koord. Een wereld zonder paracord is in onze ogen niet meer voor te stellen. Dit immens populaire touw biedt in veel verschillende situaties uitkomst. Of je nou gaat kamperen, zeilen of bergbeklimmen: een stukje paracord mag niet ontbreken. Je vindt hier ons uitgebreide assortiment met paracord.

Paracord kopen: verschillende soorten paracord

Er zijn veel verschillende soorten paracord. Naast het bekende paracord 550 type III heb je nog veel meer keus. Wat dacht je van Mil-Spec? Dat is speciaal gemaakt volgens de Amerikaanse militatire specificaties. Net wat strakker gebonden en iets flexibeler in gebruik. Als je op zoek bent naar dunner paracord voor fijnere toepassingen, bekijk dan ons assortiment met Nano Cord en Micro Cord. Als je juist op zoek bent naar wat dikker paracord, dan heb je Battle Cord nodig. Wist je dat er zelfs paracord bestaat met een meegevlochten, waterbestendige lont? Dat heet Firecord.

Paracord 550: lichtgewicht en oersterk

Paracord 550 is hét materiaal om bijvoorbeeld een lanyard of polskoord te maken. Het is een lichtgewicht koord met een nylon buitenmantel en een kern die bestaat uit zeven strengen en een diameter van circa 4 mm. Het getal 550 in de naam staat voor de trekkracht van 550 pounds (ongeveer 250 kg) waartegen het bestand is. Mocht het paracord te dik zijn en de maximale trekkracht niet nodig zijn, dan is het mogelijk om deze kern te verwijderen. De dunne strengen uit de kern schijnen in geval van nood zelfs als hechtmateriaal ingezet te kunnen worden.

Beads, fish bones en dispensers: accessoires voor paracord 

Liefhebbers van paracord zijn ook liefhebbers van beads, fish bones en dispensers. Een bead is een gave kraal voor aan je paracord-lanyard. Ook worden paracord beads wel eens in paracord armbanden gevlochten als leuk detail. Gebruik fish bones om paracord zonder te knopen, snel, handig en veilig, voor oneindig veel taken in te kunnen zetten. Bevestig een dispenser aan je riem of tas en je hebt paracord direct voorhanden. Trek de hoeveelheid touw eruit die je nodig hebt en snijd het af met het ingebouwde mesje. Simpel en snel zonder andere benodigdheden.