Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
4,8
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Lodge gietijzeren pannen: kookgenot voor thuis en onderweg

Koken met een gietijzeren pan van Lodge is werkelijk een genot. Gietijzer houdt de warmte ontzettend goed vast. Zo maak je in een handomdraai heerlijk knapperige groente of een goed stuk vlees. Zet hem in je oven, op het fornuis, of in je kampvuur. De pannen worden gemaakt om generaties lang mee te gaan. Tijdens iedere stap in het productieproces wordt de kwaliteit van de pannen goed in de gaten gehouden. Bovendien zijn deze pannen perfect afgewerkt. Alleen het beste is goed genoeg voor Lodge.

Over Lodge Cast Iron

Lodge is een echt familiebedrijf. Op dit moment wordt het geleid door alweer de vijfde generatie Lodges! De fabriek is opgericht in 1896 in South Pittsburg, Tennessee. Daar is Lodge ook nog steeds gevestigd. Hoewel er nog steeds de klassieke technieken van meer dan honderd jaar geleden gebruikt worden, werkt Lodge wel continu aan het updaten en milieuvriendelijker maken van het productieproces. Nieuwe, minder vervuilende smeltsystemen, gerecyclede verpakkingen en biologisch afbreekbare inpakmaterialen. Er wordt zoveel mogelijk hergebruikt.

Gietijzer onderhouden

De pannen komen uit de fabriek met een behandeling met plantaardige olie op basis van soja. Die zorgt voor een natuurlijke antiaanbaklaag. En elke keer dat je een pan van Lodge gebruikt, wordt deze laag beter! Je denkt misschien dat het erg veel werk is om een gietijzeren pan te onderhouden. Maar dat valt reuze mee! Zo’n pan mag niet in de vaatwasser, maar je kunt ze gewoon schoonmaken met water en een heel klein beetje zeep. Daarna goed droogmaken en weer goed insmeren met een laagje olie. Klaar!