Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Tojiro keukenmessen: Japanse messen van topkwaliteit

Tojiro behoort tot de grootste Japanse messenmerken. Dit innovatieve merk heeft al diverse designprijzen gewonnen. Traditionele Japanse technieken worden gecombineerd met moderne productiemethoden. De Tojiro keukenmessen zijn vlijmscherp en duurzaam.

Lees meer
86 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keuze uit meer dan 17.000 producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Redenen om te kiezen voor Tojiro

Tojiro keukenmessen zijn geweldig in hun eenvoud. Gemaakt voor zowel de alledaagse thuiskeuken als die van chef-koks. Functionaliteit staat voorop, geen onnodige poespas. Daardoor blijven ze betaalbaar zonder in te leveren op de functionaliteit en de kwaliteitskenmerken van een Japans keukenmes.

Tojiro series

Tojiro DP3

Tojiro DP3-keukenmessen danken hun naam het gelamineerde lemmet dat uit drie lagen staal bestaat. De kern is namelijk gemaakt van VG10-staal, met aan weerszijdes 13-chrome roestvaststaal. Dit zorgt voor een sterk en flexibel lemmet. De handgreep is ontworpen in westerse-stijl en deelt karakteristieken met traditionele Duitse keukenmessen. Deze serie is wat Tojiro noemt hun ‘flagship-model’!

Tojiro DP37

Tojiro DP37-keukenmessen danken hun naam het damaststalen lemmet dat uit 37 lagen staal bestaat. De kern is gemaakt van VG10-staal, met aan weerszijdes 18-laags damaststaal. Ze zijn verder identiek aan de DP3-serie.

Tojiro Shippu DP63

Tojiro Shippu DP63-keukenmessen zijn voorzien van een indrukwekkend lemmet dat in totaal uit 63 lagen bestaat. De kern is namelijk gemaakt van VG10-staal, met aan weerszijdes 31-laags damaststaal. De asymmetrische handgrepen zijn ontworpen in traditionele Japanse-stijl en gemaakt van prachtig magnoliahout. Met een krop van chic buffelhoorn. Deze keukenmessen vallen in het meer premium-segment van Tojiro.

Tojiro Shippu DP63 Black

Tojiro Shippu DP63 Black-keukenmessen zijn een variatie op de populaire Shippu-serie. Tevens voorzien van een indrukwekkend damaststalenlemmet, maar dan met een donkere ijzeroxide-lemmetafwerking. De handgrepen van deze serie zijn gemaakt van gebrand kastanjehout met een krop van zwart polypropyleen.

Tojiro Zen

Tojiro Zen-keukenmessen zijn Japanse traditie ten top. Ze zijn lichtgewicht, super functioneel en vallen qua prijsklasse in het budgetsegment van Tojiro. De handgrepen zijn gemaakt van magnoliahout met een krop van zwart polypropyleen. Tijdloos!

Tojiro Zen Black

Tojiro Zen-Black keukenmessen zijn een variatie op de populaire Zen-serie. Maar dan met een donkere ijzeroxide-lemmetafwerking. De asymmetrische handgrepen zijn ontworpen in traditionele Japanse-stijl en bij deze serie gemaakt van gebrand kastanjehout met een krop van zwart polypropyleen.

Geschiedenis van Tojiro

Het verhaal van Tojiro begint in 1955 met een roestvaststalen fruitmes. In die tijd werd gezegd dat roestvaststalen messen, in vergelijking met koolstofstalen, niet scherp genoeg bleven. Dat zag Tojiro als een uitdaging, en begon een streven naar het ontwikkelen van het perfecte roestvaststalen keukenmes. Iets waar ze vandaag de dag nog steeds trouw aan zijn! Ook op het gebied van ergonomie en design streeft Tojiro naar perfectie. Hun motto is dan ook “More than just sharpness”.

Deze messen worden tot vandaag de dag gemaakt in Tsubame-Sanjo. Een gebiedje in Japan die al honderdeden jaren bekend staat om zijn metaalindustrie. Zo begon in 1600 al de productie van Wakugi (Japanse spijkers), maar ook andere metaalwaren als messen, pijpen, koperwerk, metaalsnijwerk, bestek en veel meer!

Veelgestelde vragen over Tojiro