Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Tojiro Atelier: Japanse handgemaakte messen, een kunstwerk voor elke chef

De Tojiro Atelier zijn Japanse handgemaakte keukenmessen. Deze serie omvat alles wat je nodig hebt in de keuken. De messen zijn vervaardigd van 63 lagen handgesmeed damast, wat een uiterst arbeidsintensief proces is en elk mes uniek maakt. Het gebruik van handgesmeed damast resulteert in een uitzonderlijke kwaliteit en duurzaamheid. De serie bestaat uit een Santoku, Nakiri, koksmes, Bunka en Petty messen, beschikbaar in verschillende lengtes om aan diverse behoeften te voldoen.

Lees meer
5 Producten

Eigenschappen van Tojiro Atelier

Tojiro Atelier lemmet

De Tojiro Atelier-keukenmessen hebben een lemmet dat uit 63 lagen handgesmeed damaststaal bestaat. De kern is gemaakt van VG10-staal, met aan weerszijdes 31-laags damaststaal. Dit zorgt voor een sterk en flexibel lemmet dat er esthetisch prachtig uitziet zonder in te leveren op snijprestaties. Door de hogere hoeveelheid lagen damaststaal heeft een mes uit de Atelier-serie een extra intrigerend damast-patroon. De Tojiro Atelier-messen worden met de hand gesmeed en het lemmet is afgewerkt met brut de forge om het unieke karakter van het smeedproces te benadrukken, resulterend in een donkere afwerking. Het lemmet is gehard tot 62 HRC, hierdoor is het heel scherp te slijpen en blijft het ook lang scherp.

Tojiro Atelier handgreep

De handgreep is gemaakt van gelaagd wengé-hout met een krop van wengé-hout. Dit wordt gescheiden door een wit spacer. De handgreep heeft een traditioneel Japanse acht-vorm. Dit betekent dat de handgreep symmetrisch is en daardoor zowel rechts als linkshandig te gebruiken is. Door de achthoek heb je ook een uitstekende grip tijdens het snijden wat perfect is voor bijvoorbeeld rauwe vis. De achthoek is moeilijker te maken dan een ronde handgreep en vind je daardoor vaak terug op de hogere kwaliteit keukenmessen.