Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
9,6
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen
Home Keukenmessen & snijden Franse Laguiole messen

Franse Laguiole messen: als je indruk wilt maken op je gasten

Wanneer je indruk wilt maken op je gasten zit je met Laguiole-tafel- en -kelnersmessen zeker goed. Deze in Frankrijk handgemaakte messen staan voor het bourgondische leven. Genieten van lekker eten en drinken in goed gezelschap. Waan je in de Aubrac met deze prachtige traditionele kunstwerkjes.

Herkomst van Laguiole

Laguiole is een soortnaam voor de handgemaakte messen uit de Franse Aubrac-regio, rond het dorpje Laguiole. De meeste Laguiole-messen worden tegenwoordig gemaakt in het nabijgelegen Thiers. Dit plaatsje wordt inmiddels beschouwd als dé messenhoofdstad van Frankrijk.

De messen worden gekenmerkt door de handgevijlde versieringen en de kenmerkende bij op de handgreep. Ieder origineel Laguiole-mes wordt van begin tot eind door één messenmaker gefabriceerd. Alles met de hand. Zodoende maakt één smid vaak slechts enkele messen per dag. Niet voor niets zijn Laguiole-messen dan ook erg kostbaar.

Pas op voor namaak!

Helaas zijn er ook veel nep-Laguiole-messen in omloop. In landen als China en Pakistan, maar ook in Europa, worden messen gemaakt die doen denken aan de Franse Laguioles en zelfs zo gestempeld worden, maar dit niet zijn! Je herkent ze aan de lage prijzen en doorgaans ook de belabberde kwaliteit. Bij Knivesandtools vind je uitsluitend authentieke Laguiole-messen van de beste makers en de drie bekendste merken: Forge de Laguiole, Laguiole en Aubrac en Fontenille Pataud.