Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Ontario Old Hickory keukenmessen: genieten in de (buiten)keuken

Het merk Ontario Knives, voluit Ontario Knife Company, bestaat al sinds 1889. Dit merk ken je waarschijnlijk al van de beroemde, no-nonsense zakmessen of van het Amerikaanse leger. Ontario levert namelijk al sinds de Tweede Wereldoorlog als een van de grotere messenleveranciers aan de United States Army.

Lees meer
9 Producten
Snelle levering uit eigen voorraad
Gratis verzending vanaf €50

Kenmerken Ontario Old Hickory

Dit vertrouwen zegt iets over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de messen. Stuk voor stuk gemaakt om te gebruiken. En deze ervaring en nuchtere instelling zie je ook terug in de keukenmessen uit de Old Hickory-serie. Robuust, grof, degelijk. Gemaakt van koolstofstaal en hardhout. Old Hickory-messen worden gebruikt in keukens, maar de laatste jaren genieten ze ook steeds meer populariteit in de buitenkeuken. Door hun ruwe, robuuste uitstraling zijn ze populair bij BBQ-liefhebbers die voor stoer gaan.

Koolstofstaal

De keukenmessen worden gemaakt van hoogwaardig 1095-koolstofstaal. Het staal is erg scherp en gaat lang mee, maar je moet het regelmatig onderhouden om roest te voorkomen. Maak het mes na gebruik direct met de hand schoon en vervolgens goed droog.

De stijl van het mes

De Ontario Old Hickory-keukenmessen zijn eenvoudig en traditioneel. De naam ‘Old Hickory’ komt van de houtsoort (Hickory) die gebruikt is voor de handgreep. De messen hebben een volledige tangconstructie, wat betekent dat het lemmet zich helemaal tot aan het uiteinde van het handvat uitstrekt. Dit zorgt voor extra stabiliteit en stevigheid. De keukenmessen van de Ontario Knife Company worden met hand gemaakt en de makers hebben oog voor detail en de kwaliteit van het vakmanschap.

Geschiedenis van Old Hickory

De keukenmessen worden geproduceerd door de Ontario Knife Company, een Amerikaans messenbedrijf met een rijke geschiedenis. Ontario Knife Company werd opgericht in 1889 in Naples, New York. De Old Hickory-lijn van keukenmessen werd geïntroduceerd in de vroege jaren 1900. De messen staan bekend om hun duurzaamheid en traditionele ontwerp. Ze werden veelvuldig gebruikt door boeren, jagers en outdoor liefhebbers vanwege hun robuustheid en scherpte.

Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog verschoof de productie van Ontario Knife Company naar militaire messen en bajonetten. Ze produceerden onder andere de legendarische M3 Trench Knife.

Old Hickory wordt nog steeds geproduceerd door de Ontario Knife Company, die nu gevestigd is in Franklinville, New York. Het merk heeft een trouwe aanhang en wordt gewaardeerd om zijn betaalbare en kwalitatief goede messen.

Veelgestelde vragen over Ontario Old Hickory